stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in uw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Rye Bread

Ingrediënten:
broodmeel, durumbloem, gerstmout, gist, melasse, niervet, oud roggebrood, roggekorrels, roggekorrels, roggemeel, sesamzaad, sherryazijn, gist, vlasspruiten, water, zonnebloempitten en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Bohémien à la George

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marokkaanse dafina met zoete toevoegingen

Ingrediënten:
dadels, ei, foelie, honing, kalfshaks, kaneel, karamel, kikkererwten, kweeperenjam, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marokkaanse dafina

Ingrediënten:
ei, foelie, gemberpoeder, kalfshaks, kaneel, kikkererwten, kurkuma, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, saffraan, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Kip met paprika

Ingrediënten:
kippendijen, paprika, peper en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Donkere, kleverige stoofpot

Ingrediënten:
ale, bouillon, caffrey's, chipolataworstjes, guinness, john smith's, lamsstoofvlees, marmite, miniwortel, parelgort, pastinaak, rode ui, rozemarijn en wilde paddestoelen

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux raisins secs et aux amandes - Lamsvlees met rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsnek, lamsschouder, peper, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, zilveruitjes en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina pkaila - Stoofpot van vlees met bonen en spinazie

Ingrediënten:
boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ferik - Stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
ei, jonge groene tarwe, kaneel, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Fazantstoofpot

Ingrediënten:
bacon, double cream, fazant, madeira en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina de blé arricha - Tunesische stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
ei, jonge groene tarwe, kalfsboegschenkel, kaneel, kurkuma, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Anali kizli - Moeder en dochter (lamsstoofpot met balletjes en kikkererwten)

Ingrediënten:
balletjes, bladpeterselie, boter, citroensap, gedroogde kikkererwten, komijnpoeder, lamsbout, lamsgehakt, olijfolie, paprikapuree, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Waterkonijn, stoofpotje van muskusrat

Ingrediënten:
bloem, boter, lente-ui, muskusrat, slagroom, tijm, wild, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux et aux pommes - Lamsvlees met pruimedanten en appel

Ingrediënten:
appel, arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofde fazant

Ingrediënten:
bleekselderij, fazanthen, jeneverbes, kastanje, knoflook, laurier, mascarpone, rode ui, rode wijn, rozemarijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Stoofpot van kabeljauw, aardappel en bosui

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, bosui, bouillon, courgette, kabeljauwfilet, melk, peterselie, prei, ui en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Jambalaya met gerookte ham en kip

Ingrediënten:
bouillon, cajungroente, cajunkruiden, kip, knoflook, peperkorrels, peterselie, plantaardige olie, tasso, tijm, tomaten uit blik, ui, water, witte langkorrelrijst en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Ligurisch gestoofd konijn met rozemarijn, olijven en tomaten

Ingrediënten:
ansjovis, knoflook, konijn, pomodoritomaat, rozemarijn, witte wijn en zwarte olijven

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht van Jamie's dinners:

Langzaam gestoofde lamsschouder met geroosterde groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, lamsschouder, laurier, prei, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomaat in blik en wortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Stamppotje met winterpostelein en gestoofde runderlapjes

Ingrediënten:
azijn, bloemige aardappel, boter, bruine boon, kruidnagel, laurier, ontbijtkoek, peper, runderlappen, tijm, truffelaardappel, ui, vlees, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Boeuf Bourguignon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht