stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in uw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / hoofdgerecht uit Eten in Italie:

Konijnstoofpot op ligurische wijze

Ingrediënten:
bloem, bouillon, droge witte wijn, knoflook, konijn, ligurische olijfolie, peper, rozemarijn, salie, tijm, tomatenpulp, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Creoole jambalaya - Creoolse jambalaya

Ingrediënten:
garnaal, gekookte ham, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rijst, tabasco, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofde kippeningewanden

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, hanenkammen, kippenbouillon, orgaanvlees van kip, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Palingstoofpot

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, paling, rode wijn, sjalot, visfumet en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kalfsstoofvlees met room & dille

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bloem, boter, citroensap, dille, knoflook, laurierblad, mager kalfsvlees, olijfolie, schenkroom en wortel

Keuken:
Fins
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bamia hamud - Zoetzuur vlees met okra's

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde munt, knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tamarinde, tomaten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Stoofvlees met rozijnen

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, gele rozijnen, kalfsvlees met bot, kaneel, limoensap, peper, plantaardige olie, rode ui, rundvlees met bot, water en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kubba bamia - Gestoofde okra of andere groente met gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde limoen, knoflook, koriander, kubba balletjes, munt, okra's, olie, oranje pompoen, peper, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba 6

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, knoflook, kobeba, kurkuma, olie, peper, prei en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ragout aux epinard - Tunesisch stoofvlees met gele spliterwten of kikkererwten en spinazie

Ingrediënten:
gedroogde munt, gele spliterwten, kaneel, kikkererwten, knoflook, munt, olijfolie, peper, rundvlees, ui, wilde spinazie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ciakiciuka Pantelleria (groentestoof uit Pantelleria)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, olie, peper, rode paprika, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba

Ingrediënten:
bouillon, kobeba en woestijntruffel

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gumbo met garnalen, ham en okra

Ingrediënten:
bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Creools
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Stoofpotje van konijn

Ingrediënten:
bloem, boter, konijn, lente-ui, slagroom, tijm, wild, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Judiones a la cazuela estilo Jeremy - Jeremy Lee's langzaam bereide limabonen

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurier, limabonen, olijfolie, pancetta, pimenton dulce, pimenton picante, rozemarijn, salie, spaanse judionbonen, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba 2

Ingrediënten:
artisjokharten, bleekselderij, bouillon, citroensap, gedroogde munt, kobeba, olie, peper, suiker, tuinbonen en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Varkensstoof Auvergne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, groene kool, knolraap, knolselderij, mager spek, ui, varkenshersenen, varkenskop, varkensschenkel, witte bonen en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Boeuf aux haricots blancs - Gestoofde witte boontjes met rundvlees

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, harissa, kaneel, knoflook, komijn, koriander, merguez, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kalfsblanquette

Ingrediënten:
augurk, beurre manié, bouquet garni, champignons, eidooier, double cream, kalfsborst, wortel en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina de blé - Algerijns stoofvlees met tarwe of gerst

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, gerst, kikkererwten, knoflook, lamsborst, lamsschouder, mergpijp, paprikapoeder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul bi dfeen - Stoofvlees met tarwe

Ingrediënten:
bulghur, kikkererwten, lamsborst, lamsschouder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Kalfsschenkel op milanese wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, kalfsbouillon, kalfsschenkel, kruidenbloem, olijfolie, peper, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Papara - Runderstoofpot met brood op grootmoeders wijze

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, gedroogde munt, rijst, knoflook, lamsgehakt, mild paprikapoeder, oud brood, plantaardige olie, runderbouillon, tomatenpuree, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht