bouillon

Zoek naar bouillon in uw eigen kookboeken

Bouillon koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gevarieerde hors-d'oeuvre van kreeft - Bouillon

Ingrediënten:
cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shuang yang jou - Mongoolse fondue

Ingrediënten:
bruine suiker, chinese chilisaus, chinese kool, gember, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, lente-ui, mihoen, pindakaas, sesamolie, sherry, sojasaus, spinazie en wijnazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Uiensoep

Ingrediënten:
boter, meel, oud brood, oude kaas, peper, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Bieslooksoep

Ingrediënten:
bieslook, ei en meel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Tomatensoep

Ingrediënten:
knoflook, peterselie, tomatenpuree en voorgerecht

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Eiervlokjessoep

Ingrediënten:
ei, lente-uien, lichte sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Koolsoep van spitskool

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, peterselie, rundersoepvlees, salie, spitskool, tomaat, ui, vlees, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Oud brood in bouillon

Ingrediënten:
bosbes, boter, citroentijm, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, haverwortel, jeneverbessenhout, kipfilet, lievevrouwebedstropoeder, molsla, spinazie, vossenbessen, water, witte wijn, witte wijnazijn, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Cheeseburgersoep

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, cheddar, eidooier, ghee, goudse kaas, knoflook, koolraap, peterselie, reuzel, rundergehakt, slagroom, tomaten uit blik, ui, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshee kifte - Kikkererwtensoep met tomaat en quenelles van kip

Ingrediënten:
abrikozen, gedroogde abrikozen, kifte, kikkererwten, kippenbouillon, koriander, peper, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Griekse gehaktballetjessoep

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, citroensap, dille, ei, ghee, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, reuzel, rundergehakt, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Romige broccolisoep

Ingrediënten:
basilicum, blauwe kaas, bleekselderij, broccoli, citroensap, crème fraîche, ghee, knoflook, olijfolie, pesto, reuzel, spinazie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Noedelsoep met rundvlees

Ingrediënten:
biefstuk, bladgroente, coconut aminos, ei, gember, ghee, kastanjechampignon, kelpnoedels, knoflook, kokosolie, koriander, lente-ui, olijfolie, paksoi, peterselie, shiitake, snijbiet, sriracha, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Chowder met kokkels

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloemkool, ghee, knoflook, kokkels, mosselen, peterselie, roomboter, slagroom, ui, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bouillon 'umami'

Ingrediënten:
bonitovlokken, champignons, citroengras, gedroogde beukenzwam, gember, knoflook, kombu, olijfolie, rawit, shii-takes, shiro shoyu, steranijs, timutpeperkorrels, tosazusaus, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, champignons, citroengras, eekhoorntjesbrood, galangawortel, gedroogde hibiscusbloem, gember, knoflook, koriander, mirin, rijstazijn, sjalot, umami bouillon en weidekringzwammen

Soort:
bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Een soort van fondue

Ingrediënten:
kaasfondue, knoflook, ontbijtspek, paneermeel, prei en vastkokende aardappel

Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijst croquetten op zijn Venetiaans - François Blom, 1891

Ingrediënten:
blanke saus, broodkruim, duxellesaus, ei, frituurolie, kalfsvleesragout, kruidnagel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rijst en witte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Geklaarde mosselfonds

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, champignons, dillestelen, dragonstelen, eiwit, fleur de sel, gelatine, imperial-kaviaar, kervel, mosselfond, noilly prat, prei, snoekbaarsfilet, tomaten, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Tom kha kai van vis (Tom yam pla)

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, djeroek poeroet, kerrieblad, kokosmelk, kurkuma, nuoc mam, palmsuiker, rode currypasta, saffraandraadjes en visbouillon

Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Recept uit Bouillon:

Detox

Ingrediënten:
bouillon umami, cederappel, citroengras, djeroek poeroet, kaffirlimoen en yuzu

Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Tom kha kai van groenten

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, groene rawitpeper, groentebouillon, kokosmelk, krachai, mierikswortel en thaise basilicum

Soort:
bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Tom kha van schaaldieren

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, djeroek poeroet, kokosmelk, nuoc mam, palmsuiker, pandanblad, rode currypasta en schaaldierenbouillon

Soort:
bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Sint-Jacobsfumet

Ingrediënten:
baarden van sint-jacobsschelpen, olijfolie, soepgroente-mirepoix, water en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gele kokosrijst van Elisheva Moses

Ingrediënten:
bladzilver, gebakken uitjes, kaneelstokje, kokosmelk, kruidnagel, noten, rijst en rozijnen

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Rijst met saffraan en noten

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, langkorrelrijst, pijnboompitten, pistaches, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
bouillon