bouillon

Zoek naar bouillon in uw eigen kookboeken

Bouillon koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gevarieerde hors-d'oeuvre van kreeft - Bouillon

Ingrediënten:
cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shuang yang jou - Mongoolse fondue

Ingrediënten:
bruine suiker, chinese chilisaus, chinese kool, gember, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, lente-ui, mihoen, pindakaas, sesamolie, sherry, sojasaus, spinazie en wijnazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Oud brood in bouillon

Ingrediënten:
bosbes, boter, citroentijm, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, haverwortel, jeneverbessenhout, kipfilet, lievevrouwebedstropoeder, molsla, spinazie, vossenbessen, water, witte wijn, witte wijnazijn, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Noedelsoep met rundvlees

Ingrediënten:
biefstuk, bladgroente, coconut aminos, ei, gember, ghee, kastanjechampignon, kelpnoedels, knoflook, kokosolie, koriander, lente-ui, olijfolie, paksoi, peterselie, shiitake, snijbiet, sriracha, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshee kifte - Kikkererwtensoep met tomaat en quenelles van kip

Ingrediënten:
abrikozen, gedroogde abrikozen, kifte, kikkererwten, kippenbouillon, koriander, peper, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Cheeseburgersoep

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, cheddar, eidooier, ghee, goudse kaas, knoflook, koolraap, peterselie, reuzel, rundergehakt, slagroom, tomaten uit blik, ui, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Romige broccolisoep

Ingrediënten:
basilicum, blauwe kaas, bleekselderij, broccoli, citroensap, crème fraîche, ghee, knoflook, olijfolie, pesto, reuzel, spinazie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Griekse gehaktballetjessoep

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, citroensap, dille, ei, ghee, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, reuzel, rundergehakt, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Chowder met kokkels

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloemkool, ghee, knoflook, kokkels, mosselen, peterselie, roomboter, slagroom, ui, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Tomatensoep

Ingrediënten:
knoflook, peterselie, tomatenpuree en voorgerecht

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Koolsoep van spitskool

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, peterselie, rundersoepvlees, salie, spitskool, tomaat, ui, vlees, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Eiervlokjessoep

Ingrediënten:
ei, lente-uien, lichte sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Uiensoep

Ingrediënten:
boter, meel, oud brood, oude kaas, peper, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Bieslooksoep

Ingrediënten:
bieslook, ei en meel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Visbouillon

Ingrediënten:
peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chufleticos - Gevulde preirolletjes in bouillon

Ingrediënten:
bloem, kaneel, olie, peper, piment, prei, rundergehakt, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Lotte sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, gedroogde roze peperkorrels, kurkuma, lange korrelrijst, limoenpeper, lotte, olijf, olijven, schilferzout en sjalot

Soort:
bouillon
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bouillon van kleingesneden groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, champignons, citroenschil, knoflook, kruidnagel, peper, prei, sjalot, water, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Runderbouillon

Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 1- Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Milaneesche kroketten - François Blom, 1891

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, frituurvet, kaas, ham, kippenvlees, macaroni, melk, nootmuskaat, paneermeel, truffel, water, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Visfond

Ingrediënten:
champignonafsnijsel, citroensap, forelgraten, forelkoppen, laurier, peperkorrels, prei, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Gao tang - Fijne banketbouillon

Ingrediënten:
gedroogde coquilles, gember, lente-ui, magere chinese rauwe ham, magere spaanse rauwe ham, scharrelkip, shaoxingwijn en varkensribben

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Basisrecept uit Spice Wise Too:

Kippenbouillon

Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Farce aux olives - Vulling van lamsgehakt met olijven

Ingrediënten:
broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Xian tang - Bouillon voor elke dag

Ingrediënten:
gember, kipkarkassen, lente-ui en varkensribben

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon