68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladerdeegbloembotercitroensapeidooiereiwitgroene kruidenkervelknoflookkruidenmayonaisemelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselieroomsjalotsuikertijmtruffeltuinkruidenwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Eieren met groene kruiden

Ingrediënten:
boter, ei, mayonaise, paprika, peterselie, room, selderijzout, tuinkruiden en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Recept uit Heston Blumenthal thuis:

Tuinsalade met sauce gribiche

Ingrediënten:
bladpeterselie, cruesli, ei, groene mini-asperges, kappers, mayonaise, mini-bimi, mini paksoi, mini-peentjes, slagroom, spruit, verse bieslook, verse dragon, wittewijnazijn, zure augurken en zwarte olijven

Soort:
salade / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Broccolipie met gorgonzola

Ingrediënten:
bieslook, boter, broccoli, dragon, ei, gorgonzola, grove mosterd, peper, prei, roomboterbladerdeeg, slagroom, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's met tuinkruiden

Ingrediënten:
bieslook, boekweitmeel, boter, dragon, ei, gedroogde gist, kervel, melk, munt, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Krabballetjes met limoen-yoghurtmayonaise

Ingrediënten:
broodkruim, eiwit, kabeljauwfilet, krabvlees, limoensap, limoenschil, mayonaise, peper, slagroom, tongfilet, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wijtingfilet, witvisfilet, yoghurt en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Kruidensoep

Ingrediënten:
boter, brood, eierdooier, kippenbouillon, nootmuskaat, room, verse bieslook, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse kervel, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Haring in remouladesaus

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, ei, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, room, selderijzout, suiker, ui en zoute haring

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Roerei met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, ei, kervel, munt, olijfolie, oregano, peterselie, room, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, citroen, citroenmelisse, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, knoflook, laurier, lavas, marjolein, palingmoten, peper, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie, tijm, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Gevulde omelet met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, ei, kervel, melk, munt, olijfolie, oregano, peterselie, room, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Soesjes met pikante vulling

Ingrediënten:
avocado's, bieslook, boter, citroensap, dragon, ei, eierdooiers, kaas, knoflook, krulpeterselie, peper, platte kaas, room, sjalotten, soezendeeg, witte saus en zout

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Kaastaart van bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, paprikapoeder, philadelphia, slagroom, suiker, tabasco, tuinkruiden en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Met kip en maïs gevulde flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eierdooier, eiwit, halfvolle melk, kipfilet, kippenbouillon, kurkuma, magere cottagecheese, maïskorrels, room, saffloerolie, sjalot, tijm, verse bieslook, verse kruizemunt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / gevogelte
Haal meer recepten op...