185 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbloembotercitroencitroenraspcitroenschileifilodeeggemalen kaneelgemberhoningkaneelstokjeknoflookkruidnagelmelkolijfoliepeperpoedersuikersinaasappelsapslagroomuivanillesuikerwalnotenwaterwitte wijnzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Iowzina - Marsepein met kaneel en kardemom

Ingrediënten:
amandelessence, citroensap, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, gemalen kardemom, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / amandelwerk
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Tarte tatin van Brabantse bellefleur

Ingrediënten:
bloem, boter, brabantse bellefleur, citroensap, ei, kaneel, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / nagerecht uit #watetenwevandaag:

Noors trio appeldessert

Ingrediënten:
boter, citroensap, elstar, groene appel, hazelnoten, kaneel, kaneelstokje, saffraan, sinaasappel, slagroom, suiker, vanillestokje, vanillesuiker, water en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van rode bietjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, grove mosterd, kaneelstokje, kruidnagel, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, vleesbouillon en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Gestoofd zomerfruit met vanillesaus

Ingrediënten:
aardbeien, eierdooiers, frambozen, kaneelstokje, kersensap, melk, rode aalbessen, suiker, citroensap, maïzena, vanillestokje en zwarte bessen

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gepocheerde kweepeer met kwark en zoete hazelnoten

Ingrediënten:
babyspinazie, chilivlokken, ciderazijn, citroensap, hazelnoot, honing, kaneelstokje, kweeperen, lamsoor, munt, olijfolie, peper, single cream, slagroom, suiker, volle melk, yoghurt, zeezout en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Drinken uit Verrot lekker:

Kruidenwijn

Ingrediënten:
absint, anijs, citroensap, citroenzuur, kaneel, kruidnagel, portgist en suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Gepofte kweeperen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kaneelstokje, kweeperen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Kweeperengelei

Ingrediënten:
bladgelatine, citroensap, kaneelstokje, kweepeer, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro Londen:

Pompoenensaimadas

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, kabochapompoen, kaneel, patentbloem, poedersuiker, reuzel, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...