318 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercitroenraspcitroensapcourgetteeiextra vierge olijfoliefruitknoflookkruidenmuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepijnboompittentijmtomaatuiwaterzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Spaghetti met citroen en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroenrasp, citroensap, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sjalot, spaghetti, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Basilicum-pecorinocrème

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, Himalayazout, pecorino, pijnboompitten, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Buffet uit Pien laat haar eten zien:

Citroen-pesto

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dip-gerecht, extra vergine olijfolie, knoflook, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Picknick / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Gegrilde zomersalade met basilicum-pecorinocrème

Ingrediënten:
babyspinazie, citroen, courgette, extra vierge-olijfolie, gierst, grote witte bonen, Himalayazout, maïskolf, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pompoenpitten, pruim, verse basilicum, verse citroenmelisse en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittensaus met een vleugje citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroenrasp, citroensap, extra vierge-olijfolie, groene olijven, kappertjes, knoflook, paneermeel, peper, peterselie, pijnboompitten, rode ui, rode wijn, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Risotto met citroen en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroen, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, witte wijn en zeezoutvlokken

Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Artisjokken en mozzarella met gekonfijte citroen

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, buffelmozzarella, citroenen, fijne kristalsuiker, knoflook, laurier, little gemsla, munt, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...