149 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebotercayennepepercitroencitroensapcourgetteeigehaktgistgroenteknoflookolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliesuikertijmtomatenpureeuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gnocchi met tomaat en pesto

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, bloem, deeg, basilicum, pijnboompitten, gnocchi, olijfolie, knoflook, knoflooktenen, kruimige aardappelen, nootmuskaat, olie, olijf, olijfolie, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, pasta, 
zout en peper, pesto, pijnboompitten, puree, tomaat, knoflook, tomaten, verse peper, water en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Okra in karnemelkkorst met tomaten-broodsaus

Ingrediënten:
basilicumbladeren, bloem, fijne kristalsuiker, fijne polenta, karnemelk, knoflook, koolzuurhoudend water, okra, olijfolie, tomaten, tomatenblokjes uit blik, zonnebloemolie, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Tomaat, yoghurtsorbet, crumble en specerijensiroop

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen kaneel, gemalen peper, gerookte spekblokjes, kippenbouillon, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, knoflook, tomaat, uien, water en zout

Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen kaneel, tomaat, gerookte spekblokjes, kippenbouillon, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, knoflook, uien, vers gemalen peper, water en zout

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met ui, tomaat en witte wijn

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsmergpijp, kruiden, olijfolie, rundertong, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Panzarotti

Ingrediënten:
bloem, gist, ham, olijfolie, peper, ricotta, tomaten, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Mujadra met salade en tahin

Ingrediënten:
banaansjalot, basmatirijst, bloem, boter, citroensap, libanese komkommer, linzen, munt, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige frituurolie, tahin, tomaat, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Driekleuren vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, ei, gist, knoflook, olijfolie, pesto, water, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik in sherry

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, kippenbouillon, laurierbladeren, olijfolie, peper, prei, sherry, tomaat, water, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Paella met zoutevis

Ingrediënten:
bloem, doperwten, kippenbouillon, knoflook, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, water, zout en zoutevisfilet

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Haal meer recepten op...