194 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcayennepepercitroencitroensapeigemalen komijngembergerookt paprikapoederkorianderolieolijfolieoreganopaprikapeperpeterselierode uisuikertijmtomaattomatenpureeuiwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde zeeduivel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, water, wittewijnazijn, zeeduivel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gemarineerde wijting met minivenkel

Ingrediënten:
citroenrasp, gemalen komijn, kalamataolijven, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat, venkelgroen, water, wijtingfilet en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude avocadosoep met komijn

Ingrediënten:
avocado, citroen, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, paprikapoeder, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Sardines met papas en mojo

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, puntpaprika, rode peper, rode wijnazijn, sardines, water, zeezout en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tunesische viscouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, gedroogde chilipeper, harissa, knoflook, meiraap, paprikapoeder, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon, water, winterwortel, witte vis en zeezout

Keuken:
Tunesisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Snack of tussendoortje uit Honey & co:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, chilivlokken, gemalen piment, walnoten, granaatappelmelasse, knoflook, little gem, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Marokkaans gedroogd vlees - khlii

Ingrediënten:
fijn zeezout, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, ui en water

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / inmaak
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebab met eieren

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, lamsbout, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chilisoße - Chilisaus

Ingrediënten:
brandewijnazijn, cayennepeper, chilipoeder, gemalen piment, knoflookpoeder, kruidnagelpoeder, lichte suikerbietensiroop, paprikapoeder, tomatenpuree, uienpoeder, water, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensaté met pindasaus

Ingrediënten:
citroensap, gemberwortel, kalkoenborst, kardemompoeder, knoflook, korianderpoeder, magere yoghurt, melasse, paprikapoeder, pindakaas, rode peperkorrels, saffloerolie, shoyu, versgemalen zwarte peper, water, zout en zoutarme sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Veganistische kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, rode misopasta, suiker, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Bissara

Ingrediënten:
citroen, gedroogde gespleten tuinbonen, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, spliterwten, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chorizo

Ingrediënten:
anchochilipoeder, fijn zeezout, knoflookpoeder, komijn, oregano, pimenton de la vera dulce, pimenton de la vera picante, varkensbuik, varkensdarm, varkensnek, water en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / worst
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pasanda

Ingrediënten:
biefstuk, chapati, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, magere runderlappen, naan, paprikapoeder, rijstolie, rode ui, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, suiker, trassi, vissaus, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
groente
Haal meer recepten op...