181 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalagemalen komijngemberpoederkaneelknoflookkokosmelkkorianderpoederkurkumalimoenolieolijfoliepeperrijstspecerijensuikertomaatwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Sher-Ping-pannenkoeken

Ingrediënten:
chilisaus, gember, harde witte bloem, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, sojasaus, szechuanpeper, varkensgehakt, water, witte kool, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kerriebladeren, knoflook, koriander, kurkuma, lendebiefstuk, rode pepers, santen, tamarinde, uien en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Tom Yum

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, chiliolie, citroengras, gember, groene chilipepers, garnaal, kaffir-limoenblaadjes, kokkels, koriander, water, lente-uien, limoenen, kippenbouillon, mosselen, oesterzwammen, scheermessen, thaise vissaus en wortels

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Kimchibasis

Ingrediënten:
gember, gochugaru, knoflook, koriander, miso, rietsuiker, rijstmeel, sjalot, water en wortel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Groentepilaf

Ingrediënten:
bloemkool, cashewnoten, doperwten, gember, koriander, langkorrelrijst, margarine, rode paprika, scherpe kerriepoeder, sperziebonen, ui, water en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Pinda vulkaan

Ingrediënten:
bladselderij, bruine suiker, champignons, citroengras, citroensap, gember, ei, gemalen koriander, gemberpoeder, ketchup, ketjap, kokosmelk, korianderzaad, laos, olijfolie, pindakaas, prei, rijst, sojasaus, uien en water

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelcurry

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, indiase currypasta, knoflook, koriander, lamsgehakt, nieuwe aardappelen, olie, rode peper, spinazie, ui, water en yoghurt

Soort:
aardappelgerecht / bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor marinade

Ingrediënten:
amandelen, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, sjalot, steranijs, turmeriekpoeder, venkel, water, witte papaverzaadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met lamsvlees

Ingrediënten:
gember, kaneel, kemirinoten, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelrijst, magere lamslappen, margarine, munt, saffraanpoeder, steranijs, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Ananascurry

Ingrediënten:
ananas, gember, kardemonpitten, kemirienoten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, munt, olie, sambal oelek, sjalotjes en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met kip

Ingrediënten:
blanke amandelen, bulgaarse yoghurt, cashewnoten, droogkokende rijst, drumsticks, ei, garam masala, gember, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, margarine, rode spaanse peper, room, saffraanpoeder, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kokosrijst met pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gember, groene spaanse peper, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, laurier, margarine, ongezouten pindas, rode spaanse peper, santen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Fluweelzachte bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, gember, koksroom, koriander, melk, olie, pompoen, rode peper, roomboter, sesamolie, knoflook, ui, water, winterwortel en witte peper

Haal meer recepten op...