79 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterbouilloneigemberknoflookkruidenkruidnagellaurierbladmelkolijfoliepaneermeelpeperpreirijstspecerijensuikertijmuivetvleeswortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Hachee met kruidnoten

Ingrediënten:
appelstroop, boter, jeneverbessen, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, laurierblaadjes, nootmuskaat, quatre épices, speculaas, uien en water

Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Kruidige rode kool

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, rode kool, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Reebout met rode-bessensaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, cognac, hertenvlees, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, pittige rode wijn, reebout, rode-bessengelei, sjalot, verse tijm, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Hachee met spruitjes

Ingrediënten:
bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Kip-hamcroquetten - Penelope Casas, 2007

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, gerookte ham, kippenborst, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes in citroensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, nootmuskaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Frankische knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, bouillon, bloem, frankenwijn, kerriepoeder, kookroom, water, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, knoflook, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vol-au-vent met zwezerik, champignons en truffels

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, laurierblad, melk, nootmuskaat, prei, truffel uit blik, ui, vleesextract, vol-au-vent, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kippaté met piment d'esplette

Ingrediënten:
ei, boter, citroen, crépinette, jenever, kinnebak, kippendijen, korianderzaad, water, laurierblaadjes, piment, salieblaadjes, tijm, nootmuskaat, peperkorrel, ui, varkensbuik, lever en venkelzaad

Haal meer recepten op...