23 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arbequina olijfolieartisjokbasilicumbladpeterselieboterbroodburratacitroencitroensapeieidooiergruyèrekerstomaatknoflooklittle gemmelkmosterdmuntolijfoliepeperpeterselierode wijnazijnroomsjalotspaghettitomaatzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Spaghetti met ansjovis - spaghetti aux anchois

Ingrediënten:
ansjovis op zout, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, spaghetti, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Drie gemarineerde antipasti

Ingrediënten:
ansjovis, artisjok, aubergine, basilicum, citroen, courgette, kappertjes, mozzarella, parmezaanse kaas, pesto, rode paprika en salami

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Caesar salade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, croutons, eidooier, knoflook, kropsla, mosterd, olijfolie, parmezaanse kaas, wijnazijn, worcestershiresaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Salade Niçoise met gebakken tonijn

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, basilicum, haricots verts, koriander, kwarteleitjes, mosterd, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot, tomaat, tonijn, veldsla, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Carpaccio van ossenhaas

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, cornichons, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, ossenhaas, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / lunch / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Ceasarsoep

Ingrediënten:
ansjovis, bindsla, brood, grove mosterd, kippenfond, knoflookpuree, parmezaanse kaas, pimentpuree, room, sambal oelek en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Spaghettini met drie smaken

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, boter, eidooier, kappertjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas en spaghettini

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Caesar salad

Ingrediënten:
ansjovis, brood, citroen, dijonmosterd, ei, grof zeezout, knoflook, little gem, milde olijfolie, parmezaanse kaas, romaanse sla en worcestersaus

Soort:
salade / vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Fusilli met bloemkool

Ingrediënten:
ansjovis, bloemkool, chili-olie, fusilli, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peterselie en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Witte asperges met burrata en zwarte truffel

Ingrediënten:
ansjovis, burrata, citroensap, extra vergine olijfolie, kwartelei, ligurische olijfolie, parmezaanse kaas, verse peterselie, witte aa asperges, witte asperge, witte peper, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegratineerde bleekselderij - feuilles de céleris à la ménagère

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bleekselderij, boter, eierdooier, gruyère, melk, nootmuskaat, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Penne met geratineerde kerstomaatjes

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, broodkruim, gruyère, kappertjes, kerstomaat, knoflook, majoraan, parmezaanse kaas, penne en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Krab bolognese

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bladpeterselie, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, krabvlees, lente-ui, littlegemsla, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rode spaanse peper, spaghetti, venkel, venkelzaad, witte wijn en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Broccoli-orecchiette

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, gedroogde spaanse peper, kappertjes, knoflook, orecchiette, paarse spruitbroccoli, parmezaanse kaas en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Mexicaanse caesar salad

Ingrediënten:
ansjovis, avocado, bruin brood, cayennepeper, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gerookte doorregen bacon, kerstomaat, kipfilets, knoflook, komkommer, little gem, magere yoghurt, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, romaine sla en worcestersaus

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Pasta met ballen

Ingrediënten:
ansjovis, ei, tomaat, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Tonijnfilet met olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovis, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, parmezaanse kaas, tonijnfilet, zwarte olijventapenade en zwarte olijven zonder pit

Soort:
carpaccio/tartaar / vis