98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemboterbruine suikercitroenraspeigemberpoedergistkaneelkrentenkristalsuikerkruidnagelpoederolijfoliepatentbloempeperpoedersuikerslagroomuivolle melkwaterwitte suikerzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Custardtaart

Ingrediënten:
deeg, ei, eidooier, eiwit, foelie, koffieroom, melk, nootmuskaat en vanillesuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Gembercustard

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, eidooier, gemberwortel, gesuikerde gember, kaneel, nootmuskaat, piment, pudding, room, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Hazelnootcustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, hazelnoot, hazelnootmelk, kaneel, nootmuskaat, pudding, room, suiker, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Eggnog

Ingrediënten:
brandewijn, eidooier, eieren, eiwitten, likeur, melk, nootmuskaat, suiker, vanillestokje, vermout en volle melk

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Rijstpudding met frambozensaus

Ingrediënten:
amandelessence, eierdooier, framboos, halfvolle melk, langgraanrijst, nootmuskaat, suiker, sultanarozijnen, tarwebloem, vanille-essence, verse munt en zout

Soort:
rijst
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Aspergesoep a la Comtesse

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Custard taartjes - custard tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, nootmuskaat, poedersuiker, rietsuiker, volle melk, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Kaasbrood uit Georgië

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eidooier, gist, jonge goudse kaas, kwark, melk, nootmuskaat, peterselie, schapenkaas, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Banbury cakes

Ingrediënten:
appelmoes, bloem, boter, cakekruim, eigeel, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, krenten, melk, nootmuskaat, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Bakewell tart

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, amandelschilfers, bloem, boter, ei, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, frambozenjam, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, rietsuiker, rozenwater, water, wit broodkruim en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Normandische appelcake

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, fijne kristalsuiker, granny smith appels, melk, nootmuskaat, boter, slagroom en zelfrijzend bakmeel

Haal meer recepten op...