57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemcitroensapcrème fraîchedragoneieidooierkervelknoflookmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpreiroomtijmuiwaterwitte peperwortel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Aardappel-, prei- en uiensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappelen, boter, bouillonblokje, peper, peterselie, prei, slagroom, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Vistaart met zoete aardappels

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, boter, bouillon, kruimige aardappel, melk, room, schelvisfilet, tuinbonen, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ragout de veau, printanier - Kalfsstoofschotel met worteltjes, uien, nieuwe aardappelen en groene erwtjes

Ingrediënten:
basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, boter, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, erwtjes, fond, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, kleine witte uitjes, laurier, nieuwe aardappelen, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / bouillon
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, gruyère, knoflook, nootmuskaat, bladpeterselie, rozemarijn, slagroom, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Verfijnde kippenpastei - pâté delicato di pollo

Ingrediënten:
aardappel, bechamelsaus, boter, cognac, ei, gekookte ham, kipfilet, peper, poedergelatine, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Hachis parmentier

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, grof zout, melk, olijfolie, peper, peperkorrel, peterselie, runderlappen, sjalot, slagroom, tomaat in blik, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Roomsaus bij ingewanden

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemige aardappel, boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte paling, kappertjes, kervel, knoflook, majoraan, peper, peterselie, sjalottensaus, slagroom, witte wijnazijn, zout en zure augurken

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Haal meer recepten op...