70 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembotereikaneelknoflookkruidenmelkolijfoliepeperpeterseliepijnboompittenrijstspecerijensuikertomatenpureeuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaroni-ovenschotel met lamsgehakt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, gezeefde tomaat, knoflook, lamsgehakt, macaroni, melk, nootmuskaat, olie, oude goudse kaas, peper, rozemarijn, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsgehakt met gedroogde abrikozen

Ingrediënten:
bruine fond, citroensap, dille, dillesaus, eiwit, gedroogde abrikozen, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, mager lamsgehakt, nootmuskaat, rode linzen, rozijnen, saffloerolie, ui, zonnebloempitten, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gegrild lamsvlees met citroenharissa

Ingrediënten:
azijn, bot, citroenschil, custard, eieren, gemalen amandelen, ingemaakte citroen, jam, knoflook, komijnzaad, lamsvlees, munt, pepers, pitten, pruimen, rode paprika, rundvlees, specerijen, steaks, taart, tomatenpuree en zeezout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en 
zout en peper

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamscouscous op Algerijnse wijze - couscous au monton à l'algéroise

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, courgette, couscous, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olie, pastinaak, peper, ras el hanout, savooiekool, ui, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / boter en olie
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Makloubeh

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, bloemkool, gemberpoeder, kalfsvlees, knoflook, lamsvlees, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Blote billetjes in het gras

Ingrediënten:
azijn, boter, gehaktballen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, rookworst, vlees, witte bonen, zout en zoute snijbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Prei-gehaktschotel

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gehakt, half-om-halfgehakt, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oude kaas, peper, prei, rundergehakt, tijm, tomatenpuree, varkensgehakt, vleesbouillon, winterwortel, zoete ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Shepherd's pie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, fijn paneermeel, lamsbouillon, lamsgehakt, nootmuskaat, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, volle melk, witte peper, worcestershiresaus, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aubergineschotel - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, broodkruim, droge witte wijn, eierdooier, griekse kefalotiri, knoflook, lamsgehakt, meel, melk, nootmuskaat, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Haal meer recepten op...