96 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloembotereigroentehamburgersknoflookkorianderkruidenolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertomaatvetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfskop, gevuld

Ingrediënten:
bouquet garni, champignons, cognac, ei, ham, kalfskopvlees, kalfslappen, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte olijf, tomatenpuree, ui, varkensnek, witte roux en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Ciriole-pasta met wild-zwijnsaus

Ingrediënten:
ciriole, extra vierge olijfolie, jeneverbes, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, pecorino, peper, rode wijn, tomatenpuree, ui, wild-zwijngehakt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase tabyit - Indiaase kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Birmese tabyit - Birmese kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, knoflook, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde struisvogel - stractto di struzzo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, groentebouillon, jeneverbes, kaneelstokje, nootmuskaat, olijfolie, peper, struisvogellap, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, courgette, eieren, gemalen kaas, groentebouillon, kaneel, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, tomatenpuree, uien, vetstof en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al saucijzenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, italiaanse saucijsen, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al ragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Sven ter heide, Jennifer ter Heide

Recept van Voedzaam & Snel:

Stoere stoof met rund, groente en linzen

Ingrediënten:
anijszaad, biet, bloem, boter, grove mosterd, kaneel, kastanjechampignons, komijn, korianderzaad, kruidnagel, laurier, linzen, milde mosterd, nootmuskaat, olie, peper, pittige mosterd, riblappen, tomatenpuree, ui, verse tijm, wortel en zout

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-lamsvleeskasserol - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, kasseri, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Harira met snijbiet, tomaten en oregano

Ingrediënten:
bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Hartige gehaktballetjes albóndigas

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, knoflook, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, olijfolie, tomaatblokjes, ui, varkensgehakt, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Vega moussaka

Ingrediënten:
aardappels, feta, gedroogd eekhoorntjesbrood, tomaat, aubergine, ei, halfvolle melk, kaneelstokje, nootmuskaat, olijfolie, rodewijnazijn, knoflook, uien en oregano

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Haal meer recepten op...