90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbleekselderijbloemboterbouilloneiknoflooklauriermelkolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomsaliesjalottijmtomaattomatenpureewaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Tajine van herfstgroenten (portobellochampignons, shii-take, ui, meiraap, aardappel en pompoen)

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, knoflook, koolrabi, meiraap, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, pompoen, portobellopaddestoelen, shiitake, ui, vastkokende aardappel, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Savooiekool gestoofd met specerijen

Ingrediënten:
boter, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, gemberwortel, groentebouillon, jeneverbes, laurier, nootmuskaat, olijfolie, savooiekool en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Paprika-risotto

Ingrediënten:
groene paprika, groentebouillon, jong belegen kaas, nootmuskaat, olijfolie, rijst, rode paprika, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen met pastinaak

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine linzen, droge sherry, groentebouillon, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peper, peterselie, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliatelle bolognese

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde paddenstoelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rauwe ham, rode wijn, tagliatelle, ui, varkensgehakt en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Topinambur-roomsoep

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, dille, groene peper, groentebouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, room, sjalot, topinamboer en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Pompoenrisotto met pistachenoten

Ingrediënten:
droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten, pompoen, risottorijst, saffraandraadjes, ui, verse marjolein, oregano, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gegratineerde gnocchi met spruijes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, emmenthaler, fontina, gnocchi, gouda, groentebouillon, honing, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, sinaasappel, sjalot, spruitjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde struisvogel - stractto di struzzo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, groentebouillon, jeneverbes, kaneelstokje, nootmuskaat, olijfolie, peper, struisvogellap, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met saffraan

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutmeel, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, spinazie, tarwe, ui, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Speltotto met koolraap

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolraap, koolzaadolie, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, parelspelt, parmezaanse kaas, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Soep met gort

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, foelie, gort, groentebouillon, korianderpoeder, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peterselie, spelt, tijm, ui, wittebroodkruim, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Wortel-kaneelsalade

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, carnarolirijst, gedroogde porcini, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paddestoelen, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, verse peterselie en vialone nano-rijst

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Soep & rosti van schorseneer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, fleur de sel, groentebouillon, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, schorseneren, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...