140 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotergroentekruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnselderijsuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Runderstoof met knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, prei, rozemarijn, runderbouillon, runderstoofvlees, selderijknol, sjalot, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Knolselderij uit de oven

Ingrediënten:
boter, engelse mosterd, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillonblokje, kastanjes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salie, selderijknol, single cream, slagroom, tijm, truffelolie en ui

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Marinade

Ingrediënten:
bloem, knoflook, knolselderij, laurier, pinot noir, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
marinade
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schweinefond - Varkensfond

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, tijm, ui, varkensschenkel, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Gekookt hammetje met mosterd-honingkorst

Ingrediënten:
bleekselderij, honing, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mosterd, peper, puntham, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dunkler Hühnerfond - Donkere kippensoep

Ingrediënten:
hanenrug, kippenrug, knoflook, knolselderij, laurier, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

PIlzfond - Paddensstoelenfond

Ingrediënten:
paddestoel, knoflook, knolselderij, laurier, peterseliestelen, plantaardige olie, prei, sjalotten, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Lammschulter in Gewürzsauce - Lamsschouder in kruidensaus

Ingrediënten:
citroenrasp, distelolie, fleur de sel, jeneverbessen, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kruidnagel, lamsschouder, laurier, peper, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelrasp, sjalotten, tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Bisque à ma facon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, knoflook, knolselderij, laurier, paprikapoeder, peen, peper, prei, rozemarijn, sjalot, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, venkelzaad, visbouillon, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Runderjus

Ingrediënten:
drievoudig geconcentreerde tomatenpuree, knoflook, knolselderij, kruidnagels, laurier, olie, pimentkorrels, rode wijn, runderbotten, runderpoulet, tijm, ui, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Groentebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, foelie, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavas, gedroogde paddestoelen, prei, rozemarijn, selderij, zoete sojasaus, tijm, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Marinade voor roodwild en ree

Ingrediënten:
jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, piment, prei, rode wijn, ui, wijnazijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feiner Linsentopf - Verfijnde linzenschotel

Ingrediënten:
aardappel-spekmaultaschen, aceto balsamico, boter, bruine boter, gevogeltefond, groene linzen, kalfsjus, kalfsrollade, knoflook, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, peperkorrels, prei, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Parmentier van eend

Ingrediënten:
bonenkruid, eendenbout, gember, grof zout, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, prei, saus van truffelsap en port, tijm, truffelpuree, ui, wortel en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Visfumet

Ingrediënten:
champignons, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, prei, soepbouillon, tijm, ui, witte wijn en witvis

Keuken:
Hollands
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Recept uit Lekkere recepten van het land:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurierblaadjes, peterselie, preien, rozemarijn, tijm, uien, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...