204 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroencitroensapcourgettegroentebouillonkervelkorianderkruidenolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeterselierozemarijnsjalottijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Knoflook-kruidencreme

Ingrediënten:
baasissaladecreme, bieslook, dragon, kervel, knoflook, peper, peterselie, witte wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Tuinbonen met kruidengeitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, dragon, jonge tuinbonen, knoflook, peterselie, tijm, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Knoflooktoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bruin stokbrood, citroenrasp, dragon, groene olijven, knoflook, munt, ricotta, zongedroogde tomaat en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde lamsschouder

Ingrediënten:
bieslook, broodkruim, dragon, ei, knoflook, lamsschouder, peper, peterselie, pistache, witte wijn en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde artisjokharten met kruiden

Ingrediënten:
artisjok, basilicumdipsaus, bieslook, citroensap, dragon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / bijgerecht uit Veg!:

Couscoussalade met kruiden en walnoten

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, dragon, extra vierge-olijfolie, knoflook, komijnzaad, ui, venkelknol, venkelzaad, volkoren reuzencouscous, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Linzenpuree

Ingrediënten:
bieslook, dragon, droge witte wijn, gevogeltefond, grove mosterd, knoflook, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom en zout

Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met verse kruiden, zuring en pecorino

Ingrediënten:
chinese bieslook, citroengras, dragon, fruitige olijfolie, knoflook, mosterdspinazie, pecorino, peper, rucola, spinazie, thaise basilicum, tom kha kai van groenten, witte knoflookbloemen, zout en zuring

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Recept uit Wat je vér haalt is lekker:

Saus Vinaigrette

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, kappertjes, kervel, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, rode wijnazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmcrème met avocado

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroen, dille, dragon, garnalen, gerookte zalm, knoflook, peper, peterselie, room, sjalotje, yoghurt en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Kruidenmayonaise

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, franse mosterd, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zomerse tomatensalade met kruiden

Ingrediënten:
anijshyssop, balsamicoazijn, basilicum, bieslook, dragon, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, kervel, knoflook, peterselie, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Veg!:

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, dragon, droge sherry, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, peterselie, prei, slagroom, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Büresoup - Boerensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, dragon, gevogeltefond, knakworst, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peterselie, prei, rookworst, staatsburger worst, wortel, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

kruidenboter

Ingrediënten:
artisjokken, augurk, bieslook, peterselie, citroen, crème fraîche, eieren, gedroogde dragon, kappertjes, mayonaise, roomboter, knoflook, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met tofu

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, stevige tofu, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, citroen, citroenmelisse, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, knoflook, laurier, lavas, marjolein, palingmoten, peper, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie, tijm, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

5 warme boteringredienten

Ingrediënten:
bieslook, boter, cashewnoten, citroensap, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, lente ui, peper, peterselie, rozemarijn, salie, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...