75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: chilipepercitroensapgaram masalagemalen komijngembergroentehoningkaneelkokosmelkkurkumamuntoliepaprikapoederpeperrodebessengeleirode chilipepertomatenpureeuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Rode Aardappel Curry

Ingrediënten:
garam masala, geelwortelpoeder, gehakt, gemberwortel, korianderblaadjes, korianderpoeder, olijfolie, rode chilipeper, rood chilipoeder, knoflook, mosterdzaad, tomatenpuree, tomatensaus, uien, vastkokende aardappelen, venkelzaad, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
curry / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine, aardappels en tomaten

Ingrediënten:
aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een koude tomaten-noedelsalade

Ingrediënten:
boter, brood, cashewnoten, doperwten, dressing, boter, grapefruitsap, groenten, komkommer, kiemgroente, knoflook, komkommer, koriander, munt, noedels, olijfolie, oranje paprika, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes, tomaten, water en zout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met rode en groene paprika

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, groene paprika, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode paprika, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, aardappel en gele rozijnen

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, basmatirijst, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gele rozijnen, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Caldeirada a portuguesa

Ingrediënten:
aardappel, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri olie, piri piri poeder, rode paprika, tomaat, ui, vis, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Empire roast chicken - bombay-aardappeltjes - indiase saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode ui, scharrelkip, tomaat, tomatenpuree, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Tagra met sardines

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gedroogde rode chilipeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sardines, tomaat, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenvlees met yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, djinten, geitenschouder, gemberwortel, knoflook, koriander, kurkuma, lamsschouder, munt, olie, santen, sperziebonen, tomatenpuree, ui en yoghurt

Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita

Ingrediënten:
broccoli, courgette, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, olijfolie, peper, ras el hanout, snijbonen, sperziebonen, tomaat, ui, vastkokende aardappel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...