96 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbleekselderijbloembotercitroensapgroenteknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnspecerijentijmtomatenpureeuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, honing, knoflook, koriander, olijfolie, peper, radijs, salie, suiker, tempé, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, winterwortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten-crème soep

Ingrediënten:
basilicum, boter, groentebouillon, halfvolle room, melk, peterselie, room, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

schotel van witte bonen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, fasolia gigantes, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, knoflook, kristalsuiker, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Mediterrane vispot

Ingrediënten:
chilivlokken, garnalen, gehakt, heilbot, wortel, laurierbladeren, olijfolie, paprika's, saffraan, sjalot, bleekselderij, suiker, knoflook, tomaten, tomatenpuree, tong, ui, venkelknol, basilicum, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Katersoep

Ingrediënten:
crème fraîche, gehakt, ui, water, spek, suiker, tomatenpuree, peper, wortels, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Vegetarische lenterolletjes

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chinese champignons, knoflook, loempiavellen, peper, prei, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, taugé, tomatenpuree, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Groene groentesaus

Ingrediënten:
boter, courgette, diepvrieserwtjes, extra vierge olijfolie, kristalsuiker, peterselie, pomodori, prei, sperziebonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Rigatoni met winterse tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, droge wijn, knoflook, kristalsuiker, majoraan, oregano, parmezaanse kaas, italiaanse pomodori in blik, rigatoni, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Ossenstaartstoof - spinaziekoekjes - mierikswortelcrème

Ingrediënten:
ale, bleekselderij, boter, kruidnagel, laurier, mierikswortelcrème, mosterdpoeder, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, ossenstaart, peper, rozemarijn, spinazie, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, worcestersaus, wortel, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Couscous royal

Ingrediënten:
fijne couscous, fijn zeezout, gedroogde porcini, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groente, harissa, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, peper, saffraandraadjes, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...