63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapeigemalen komijngembergemberpoedergroenteknoflookkoriandermuntoliepeterselieplantaardige olierijstsaffraanspecerijensuikertomaattomatenpureeuiwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Madfunia

Ingrediënten:
cayennepeper, dadelmelasse, gele rozijnen, gemalen kaneel, gemalen komijn, honing, kadaifideeg, kaneelstokje, kippendijen, knoflook, olijfolie, ui, kastanje, water, witte peper en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Ossenwangen met kweepeer en laurier

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kweeperen, laurierblad, ossenwang, plantaardige olie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Rode mul met artisjok en gezouten citroenen

Ingrediënten:
artisjok, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, koriander, mul, olijfolie, patentbloem, plantaardige frituurolie, ras el hanout, rode ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvlees met uien

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, pimentkorrels, rode wijn, rode wijnazijn, rundvlees, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

octopus met pasta uit de oven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gladde peterselie, kaneelstokje, knoflook, laurierblaadjes, octopussen, olijfolie extra vierge, penne, pepertje, pimentbessen, rode wijn, tomatenpuree, uien, water en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Stoofpot van konijn met zilveruitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine rietsuiker, kaneelstokje, knoflook, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, pimentbessen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse rozemarijn, water, wortels, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Vegetarische moussaka

Ingrediënten:
aubergine, citroen, geitenkaas, kaneelstokje, kashkavalkaas, knoflook, olijfolie, oregano, pruimtomaat, rode ui, suiker, tomatenpuree, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase viscurry

Ingrediënten:
aubergines, curryblaadjes, fenegriekzaad, frituurolie, gedroogde pepers, gemalen peper, gember, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, okra, olie, sjalotten, suiker, tamarindepulp, tomaat, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, visfilet, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met erwtjes, munt en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, ei, eierdooier, doperwt, gedroogde munt, gedroogde perzische citroen, gemalen komijn, gemalen kurkuma, gemalen piment, kaneelstokje, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, munt, munt, naturel yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvleesschotel

Ingrediënten:
bliktomaten, griekse pasta, kaneel, kasseri, olijfolie, peper, rundvlees, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Platbrood met lamsvlees, pijnboompitten en granaatappel

Ingrediënten:
brood, droge gist, fijn zeezout, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, ongebleekt meel, pijnboompitten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Dolma

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kaneel, lamsgehakt, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, rijst, suiiker, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Kibbeh nayyeh

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vergine olijfolie, fijne bulgur, ingemaakte chilipeper, kaneel, kerstomaat, lamsfilet, milde rode chilipeper, peper, pijnpitten, pimentbessen, platbrood, radijs, verse dragon, verse koriander, verse munt, water, witlof en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Siciliaans gerecht

Ingrediënten:
ei, gehakt, kaneel, kassie, olie, peper, ribstuk, runderborstvlees, runderschouder, saffraan, spijknardus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht uit Turks kookboek:

Yaprak sarma - Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroensap, kaneel, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, water, wijnbladeren en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...