223 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouillondroge witte wijneikipknoflooklaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreisjalottomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Uiensoep met tijm

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kippenbouillon, melk, olie, peper, tijm, ui en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: peperige paarse soep

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, balsamicoazijn, bieslook, bouillon, eieren, extra vergine olijfolie, bieslook, groentebouillon, klokhuis, kool, olijfolie, rodekool, rode ui, rode uien, tijm, tijm, ui, uien, verse rodekool, verse tijm, vlees, zoete appel, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Biefstuk met pepersaus

Ingrediënten:
aardappels, kippenbouillon, boter, olijfolie, room, rozemarijn, tijm, knoflook, uien, peper, witte wijn, wortels, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Ossenstraart, cavolo nero en puree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, cavolo nero, kippenbouillon, knoflook, laurier, ossenstaart, peper, rode wijn, tijm, ui, volle melk, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, knoflook, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, rode wijn, sucadelap, tijm, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Ministrone uit Puglia

Ingrediënten:
bleekselderij, kruiden, karkas van kip, kippenbouillonblokje, munt, ricotta salata, tubetti, ui, wortel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en kippenlevers

Ingrediënten:
basilicum, boter, diepvrieserwtjes, droge witte wijn, farfalle, geconcentreerde kippenconsomme, kippenlever, knoflook, lente ui, marjoraan, olijfolie, peterselie, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hert met romige bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, hertenlendenbiefstuk, kippenbouillon, knoflook, mais, olijfolie, rozemarijn, slagroom, tijm, tuinbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Jambalaya met kip, worst & garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, drumsticks, garnalen, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, olijfolie, paprika, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Kruidige gumbo met vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, drumsticks, gerookte doorregen bacon, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, laurier, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, tijm, ui, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Surf & turfgumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, droge worst, groene paprika, garnaal, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, laurier, okra, olijfolie, peterselie, tabasco, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijke stoof met worst

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, langkorrelige rijst, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Halve coq au vin

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, brandy, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrel, rode wijn, rugspek, tijm, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rabo de toro

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, bouillon, fino sherry, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, paprikapoeder, prei, rode wijn, ui, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Sipelsop (Friese uiensoep)

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...