101 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijboterchilipepercitroenraspgemalen komijngemberkippenbouillonkorianderkurkumalimoensapoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipeperrode paprikatahintomaatwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met gebakken ui

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, honing, knoflook, olijfolie, tahin, ui, venkelzaad en zuiveringszout

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hummus met knoflook en spinazie

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, sojasaus, spinazie, tahin, ui en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Pittige rodelinzensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, garam masala, gemberpoeder, gemberwortel, groene peper, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, komijn, mosterdzaad, olie, rode linzen en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hummus met geroosterde rode paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, rode paprika, sojasaus, tahin, ui en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hummus met zwarte bonen

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, sojasaus, tahin, ui, wortel en zwarte bonen

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hummus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, sojasaus, tahin, ui en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gemarineerde mosselen met currydip

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, currydip, droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, ui, witte balsamicoazijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Falaffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gegrilde Turkse kip

Ingrediënten:
braadkip, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, piepkuiken, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / marinade
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met inktvis

Ingrediënten:
arboriorijst, basilicum, cayennepeper, citroensap, inktvis, knoflook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, paprikasaus, peper, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Melokheya

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen korianderzaad, groene kardemompeul, kalfsschenkel, kip, knoflook, laurier, Molokhia, olie, peper, rijst, ui en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kip in rode pepersaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, plantaardige olie, rode spaanse peper, ui en water

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pittige visschotel uit Korfoe - Psari bourtheto

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, droge wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witvisfilet en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse mechoui marinade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Haal meer recepten op...