44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebotercitroencitroensapeikippenbouillonknoflookkruidnagellauriermelkolijfoliepeperpeterselierode wijnselderijtijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Mijn favoriete gezonde recepten

Diner uit Mijn favoriete gezonde recepten:

Rommelige winterlasagne

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte bacon, halfvolle melk, kastanje champignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurierblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, preien, savooiekool, venkelknollen, verse tijm, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroensap, laurierblad, melk, prei, spinazie, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vol-au-vent met zwezerik, champignons en truffels

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, laurierblad, melk, nootmuskaat, prei, truffel uit blik, ui, vleesextract, vol-au-vent, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Ossenstaartstoofschotel

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, ossenstaart, pimentón, prei, runderbouillon, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

zwezerikkroketten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, laurierblad, melk, paneermeel, prei, ui, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Bisque de homard

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, brandy, droge witte wijn, kreeft, laurierblaadjes, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, room, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, visbouillon, wortels en zout

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Croquetas de pollo

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroen, fino sherry, gemalen amandelen, zoet gerookt paprikapoeder, ham, jamón, kipgehakt, kippenbouillon, laurierblad, melk, olijfolie, prei, prosciutto, slagroom, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Garnalen in zoete saus - gamberi in salsa dolceforte

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, cognac, droge witte wijn, geconcentreerde visbouillon, kaneel, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, prei, garnaal, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Rommelige winterlasagne, savooiekool & romige kipstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte doorregen bacon, halfvolle melk, kastanjechampignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurier, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, prei, savooiekool, tijm, venkel, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mulligatawny

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouillon, citroen, gember, curry, bloem, boter, gehakt, groentebouillon, kaneelstokje, kokosroom, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagels, kurkuma, laurierblaadjes, munt, pasta, pomodori tomaten, prei, rode ui, specerijen, bleekselderij, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Stoofvlees met kumquats

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, knoflook, kumquats, laurier, olijfolie, peper, prei, rode wijn, runderstoofvlees, sinaasappelsap en zout

Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - zomerversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, pastis, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - winterversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cognac, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kreeftensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, garnalenpulp, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, prei, rijst, sinaasappelschil, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zoete witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Black bean soup - Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine bonen, citroen, ei, hamschijf, knoflook, kruidnagel, laurier, madeira, peper, peperkorrels, prei, soepbeenderen, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Vissaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, crème fraîche, foelie, gember, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, visgraten, vissenkoppen, water, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Avondmaal uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoenstoof

Ingrediënten:
bakpoeder, baksoda, bleekselderij, bloem, boter, engelse mosterd, gerookte doorregen bacon, groentebouillon, kalkoenvlees, karnemelk, kippenvlees, laurier, maisbloem, olijfolie, ontbijtspek, polenta, prei, rozemarijn, tijm en ui

Soort:
stoofgerecht / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Haal meer recepten op...