33 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncitroencitroensapdonkere sojasausdroge sherryeidooiereiwitgembergriekse yoghurtkipfiletknoflooklichte sojasausmaïsolieolijfoliepeperpeterseliesesamoliesojaoliesojasaussuikeruiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Chinese kool met gehakt en eieren

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bouillon, chinese kool, ei, knoflook, maïzena, peper, rundergehakt, sambal oelek, varkensgehakt, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Griekse keuken: artisjokken met ei-citroensaus

Ingrediënten:
artisjok, artisjokken, bladpeterselie, bloem, bouillon, citroen, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, groentebouillon, hart, water, maïzena, olijfolie, patentbloem, peperkorrels, peterselie, vruchtensap, water, zout, 
zout en peper en zoutvlokken

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Misosoep Met Gefrituurde Tofoe, Ei En Edamamebonen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, babyspinazie, bouillon, chilipeper, chinese kool, eieren, fruit, furikake, sesamzaad, kaneel, knoflook, water, kruidnagel, maïzena, bakolie, frituurolie, paddenstoelen, shiitakes, shiso, sojabonen, szechuanpeper, zout, tofu, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, vijfkruidenpoeder, witte misopasta en zeewier

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Citroenkip

Ingrediënten:
bosui, chilipoeder, citroen, droge sherry, eiwit, kipfilet, kippenbouillon, lichte sojasaus, maïzena en olie

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Vaatje lentesushi

Ingrediënten:
ei, gedroogde shiitake, gezuurde rijst, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, kippenbouillon, maïzena, mirin, peultjes, radijs, rijstazijn, rode voedselkleurstof, sake, steurgarnalen, wit sesamzaad, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kip met chilipepers

Ingrediënten:
eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, rode chilipeper, sherry, sojasaus, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-fried Prawns / Geroerbakte garnalen

Ingrediënten:
droge sherry, eiwit, gember, gepelde grote garnalen, kippenbouillon, knoflook, korianderstengels, lente-ui, maïzena, peultjes, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus, waterkastanjes, zout en zwarte bonen

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kip-citroensticks

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroenrasp, citroensap, eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, maïzena, olie, sherry, sojasaus en suiker

Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Kuyruk manti - Kleverige ossenstaartdeegkussentjes met yoghurtbouillon

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, droge sherry, eiwit, fenegriekpoeder, gedroogde munt, gyozavellen, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, maïzena, olijfolie, ossenstaartvlees, paprikapuree, peterselie, pimentpoeder, ui, venkelloof, venkelzaad, wortels en yoghurtsaus

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang yiu kuo lung hsia - Kantonese kreeft

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, groene lenteui, kippenbouillon, knoflook, kreeft, maïzena, peper, sojasaus, suiker, ui, varkensfricandeau, ve-tsin, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Mansaf

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, eidooier, gemalen komijn, griekse yoghurt, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, ui, verse bladpeterselie, witbrood, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Kippengehaktballetjes in bouillon

Ingrediënten:
chilipeper, citroengras, ei, gember, kipfilet, kippenbouillon, kippendij, knoflook, limoensap, maïzena, olijfolie, biet, sojasaus, suiker, verse koriander, wortel en zoete aardappel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Donderslag bij heldere hemel

Ingrediënten:
eiwit, garnalen, guoba, heldere bouillon, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, tomaten uit blik, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtsaus met munt

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, paprikapoeder, rode chilipeper, snijbietblad, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...