59 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroensapdragonfruitgroene kruidenkaneelknoflookkomijnkorianderzaadkruidenmuntolieolijfoliepeperpeterseliespecerijentijmuivenkelzaadvleeswaterwijnyoghurtzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Gravad lax met mosterd-dille

Ingrediënten:
brood, citroen, dijonmosterd, gehakt, grof zeezout, honing, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peperkorrels, sinaasappel, toast, venkelzaad, verse dille, verse peterselie, wodka en zalmfilet

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Jeruzalem:

Snijbietbeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, dille, ei, feta, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, snijbiet, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuç mücveri

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, eieren, feta, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lente-uien, plantaardige olie, bakpoeder, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gravad-lax met mosterd-dillesaus

Ingrediënten:
boerenbrood, citroen, dijonmosterd, dille, fijne kristalsuiker, dille, bladpeterselie, grof zeezout, korianderzaad, lichte olijfolie, sinaasappel, peperkorrel, venkelzaad, vloeibare honing, wodka en zalmfilet

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Yoghurtsaus

Ingrediënten:
chutney, kokosnootvruchtvlees, groene kruiden, rode ui, ingelegde citroen, korianderzaad, mierikswortel, sambal, olijfolie, walnoten, yoghurt en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tabouleh met geitenkaas en za’atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenrasp, citroensap, dressing, geitenkaas, groenten, koolrabi, koriander, kruiden, extra vierge olijfolie, olijfolie extra vierge, peen, peper en zout, peterselie, tabouleh, veldsla, water en wortels

Een recept uit Anna Jones - Eén Pan, Plaat, Planeet

Recept uit Eén Pan, Plaat, Planeet:

perzische noedelsoep

Ingrediënten:
cannelinibonen uit blik, citroen, groene chilipeper, groene linzen, groentebouillon, knoflook, komijn, kurkuma, linguine, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, spinazie, verse dille en verse koriander

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / buffet / bijgerecht uit Jeruzalem:

Gemengde bonensalade

Ingrediënten:
bosui, boterbonen, citroen, dille, dragon, haricots verts, kappertjes, kervel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...