60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapfetagedroogde tomaatgemalen komijngroentegroentebouillonkaneelkerstomaatknoflookkoriandermuntolijfoliepaprikapoederpeterseliesuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomaten en rijstsoep

Ingrediënten:
arboriorijst, gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen met tomaten

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Gegrild groentetaartje van Bunte Bentheimer ham

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, bunte bentheimer rauwe ham, courgette, franse mosterd, groene paprika, honing, kerstomaat, knoflook, krulsla, notenolie, peper, rode paprika, ui, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde inktvis

Ingrediënten:
grof zout, honing, inktvis, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaat, ui, vlierbloesem, vlierbloesemazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Marokkaanse visstoofschotel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, cayennepeper, gember, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, tomaat in blik, ui, visfilet, zeezout en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Griekse ovenschotel met groene linzen en feta

Ingrediënten:
basilicum, dijonmosterd, dressing, feta, gedroogde rozemarijn, groene linzen, kerstomaat, aardappel, olijfolie, ratte, rode uien, rodewijnazijn, vloeibare honing, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met bonen

Ingrediënten:
bonen, gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met pasta

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, pasta, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante winterse tomatensoep

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, melk, olijfolie, peterselie, rode ui, room, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met groenten

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, groenten, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rijst, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, honing, knoflook, koriander, olijfolie, peper, radijs, salie, suiker, tempé, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, winterwortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
honing, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poolse holishkes

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, honing, olie, peper, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool, zout en zure appel

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rijst / rundvlees / groente
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / lunch / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Friseesalade met geitenkaas

Ingrediënten:
bruin brood, citroensap, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, ui, vloeibare honing, wijnazijn, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...