40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikerbruine suikerdunne kokosmelkeiketjapketjap benteng manisketjap manisknoflookkomkommerlaoslimoensapoliepepersambalsuikertomaattrassiuiwaterzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sambal van gebakken visjes - sambal goreng ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroengras, citroensap, daoen salam, kleine visjes, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, sereh, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met eieren - sambal goreng telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met sojabonenkaas - sambal goreng tahoe

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, citroensap, dunne kokosmelk, ketjap benteng manis, knoflook, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, sereh, sojabonenkaas, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met roerei en garnalen - sambal goreng telor kotjok

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Turkse dolma's

Ingrediënten:
citroensap, droge aubergineschillen, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, sambal, tomatenpuree, ui, witte rijst en 
zout en peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten met z'n allen:

Mexicaanse nachos

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chorizoworst, citroensap, kaas, groene paprika, guacamole, kipfilet, koriander, olijfolie, rode peper, rode ui, sambal, peterselie, knoflook, tomaat, tomaten en tortillachips

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Bapi pangang

Ingrediënten:
atjar tjampoer, bosui, boter, bruine suiker, citroensap, doorregen varkenslap, gemberwortel, goela djawa, hot ketchup, ketjap manis, knoflook, maïzena, sambal, sereh en ui

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken vis met sojasaus - ikan goreng taotjo

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kabeljauw, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, sambal badjak, sambal oelek, sojabonenpasta, taotjo, tarbot, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, zeevis, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten - sajoer masak lemak 22

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde kip in kokossaus - kari ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gedroogde kokos, kippenbout, kippendelen, klapper, knoflook, limoensap, mild kerriepoeder, sambal oelek, sambal trassi, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken aubergine met koude sojasaus - tèrong tjoloh-tjoloh Agus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gesmoorde aubergine plus variant - semoer tèrong

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bouillon, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...