470 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeifruitgemberketjap manisknoflookkorianderlaosolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierijstsojasaussuikertijmtomaattrassiuiwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor gefermenteerde biefstuk

Ingrediënten:
appelsap, chilivlokken, fijne kristalsuiker, knoflook, lichte sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, water en zuurkoolsap

Soort:
marinade
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, eidooier, groene kruiden, harissa, water, misopasta, mosterd, saffraandraadjes, sesamolie, sjalot, wasabipasta en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Tsukune

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, kippendij, lente-ui, mirin, sesamolie, sjalot, sojasaus, varkensbuik en water

Keuken:
Japans / Internationaal / Australisch
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Kipsate met pindasaus

Ingrediënten:
djinten, honing, kerrie, ketoembar, kippenborstfilet, knoflook, limoensap, pinda's, sesamolie, sjalotjes en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Arroz chaufa vegetal - Chaufarijst met groenten

Ingrediënten:
babyradijs, babywortels, bahuajanoten, boerenkoolblad, fijn zeezout, gember, huancaínasaus, kerstomaat, knoflook, koolzaadolie, palmharten, paranoten, rode paprika, sesamolie, sjalot, sojasaus, water en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Marinade

Ingrediënten:
bonito, champagne-azijn, citroensap, gember, kanzuripasta (pasta van gefermenteerde chilipeper), koolzaadolie, mirin, rijstwijnazijn, sesamolie, wit, sjalot, tamari, suiker en water

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Garnalenwrap Met Zwarte Bonen Saus

Ingrediënten:
bosuitjes, garnalen, groene paprika, garnaal, ijsbergsla, lichte sojasaus, maïzena, oestersaus, olie, paprika, pijnboompitten, rode paprika, sambal, sesamolie, sesamzaadjes, sjalotjes, suiker, ui, water en zwarte bonen

Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Gulao rou - Zoetzuur varkensvlees bereid met vruchtensap

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rode azijn, droge sherry, ei, halskarbonade, lichte sojasaus, maïsmeel, ongebleekte bloem, peper, rijstwijn, schouderkarbonade, sesamolie, sinaasappelsap, sjalotten, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Farrosalade met zoete aardappel, gebakken portobello´s en bonenballetjes

Ingrediënten:
amandelpasta, boekweitmeel, chilivlokken, courgette, dadel, farro, Himalayazout, knoflook, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie extra vierge, portobello, sesamolie, sesamzaad, tamari, ui, veldsla, versgemalen zwarte peper, water, witte bonen en zoete aardappel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laospoeder, olie, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, sereh, serehpoeder, sjalot, sperziebonen en water

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Fluweelzachte bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, gember, koksroom, koriander, melk, olie, pompoen, rode peper, roomboter, sesamolie, knoflook, ui, water, winterwortel en witte peper

Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Ananascurry

Ingrediënten:
ananas, gember, kardemonpitten, kemirienoten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, munt, olie, sambal oelek, sjalotjes en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kalebas India

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, curryblaadjes, gele linzen, kalebas, knoflook, olie, rode pepers, sjalot, turmeriekpoeder, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kokosrijst met knapprige chilitofu & pindasambal

Ingrediënten:
banaansjalotten, basmatirijst, cassia, citroengras, donkere sojasaus, kokosmelk, kruidnagels, limoensap, kaneelstokje, pindakaas, rode chilipeper, sesamolie, sperziebonen, stevige tofu, knoflook, verse koriander, water en zeezoutvlokken

Haal meer recepten op...