154 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcrème fraîchedroge witte wijneidooierkippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomsuikeruiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Preitaart met rijst

Ingrediënten:
ei, gruyère, kippenbouillon, koffieroom, laurierblad, melk, olijfolie, peper, prei, rijst, rode paprika, tijm, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
quiche / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Inktvisfideos met gegrilleerde coquilles en schaaldierenschuim

Ingrediënten:
bouquet garni, coquille, noedels, inktvisinkt, knoflookolie, laurierblad, olie, olijfolie, peper, schalen van schaaldieren, slagroom, sojasaus, steranijs, tomatenpuree, tomaten uit blik, tuinkruiden, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bizonchili - bison chili

Ingrediënten:
bizongehakt, bleekselderij, groene paprika, knoflook, laurierblad, plantaardige olie, salsa, tijm, tomaat, ui, water, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zeeduivel à l´Américaine

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cognac, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, verse tijm, visfond, wortel, zeeduivelfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Lasagne met zalm, garnalen en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, crème fraîche, droge vermout, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, sjalot, verse tijm, visfond, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Lasagne met rivierkreeftjes en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, crème fraîche, droge vermout, groene lasagne, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rivierkreeftjes, sjalot, verse tijm, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / pasta/noodles
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bier, blanke jus, bonenkruid, boter, cassonade, charolais, kaas, kalfsbeentje, kaneel, knoflook, kruidenbuiltje, kruidnagel, laurier, majoraan, peper, peterselie, room, schouderham, selderij, tijm, tomatenpuree, tomatensaus, ui, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Limousine van rivierkreeftjes - limousine d' écrevisses

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, peper, rivierkreeft, sjalot, slagroom, tomatenpuree, verse dragon, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Paling in groene saus - anguilles au vert

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, paling, peper, sjalot, slagroom, snijpeterselie, spinazie, tijm, verse dragon, verse kervel, verse munt, verse salieblaadjes, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met tomaten

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets op z'n Frans

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met sla

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, radicchio, sjalot, sla, slagroom, tijm, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...