787 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigembergemberpoederkaneelstokjekippenbouillonknoflookkorianderkruidnagelnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepijnboompittenrode uisuikertomaattomatenpureewaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jeruzalem (voor Itamar)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, sesamzaad, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Rakakat met kip en SUMAC

Ingrediënten:
bloem, brick, filodeeg, kaneel, kipfilet, olijfolie, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Linzen en rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bruine linzen, gemalen piment, kaneel, olijfolie, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Madfunia

Ingrediënten:
cayennepeper, dadelmelasse, gele rozijnen, gemalen kaneel, gemalen komijn, honing, kadaifideeg, kaneelstokje, kippendijen, knoflook, olijfolie, ui, kastanje, water, witte peper en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Arabische lamsburger

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, pijnboompitten, piment, pitabroodje, sla, toomeh, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gestoofde lamsschouder met pruimen en rozen

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemompeulen, gemalen koriander, kaneel, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kristalsuiker, kruiden, lamsschouder, rode pruimen, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met abrikozen

Ingrediënten:
foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, lamsschouder, nootmuskaat, boter, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Piggy mix bbq-kruiden

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, gerookte-paprikapoeder, kaneel, knoflookgranulaat, kristalsuiker, mosterdpoeder, paprikapoeder, uiengranulaat, venkelpoeder, zout en zwarte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Kleine platte broodjes met lamsgehakt

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilivlokken, deeg, granaatappelmelasse, kaneel, ui, lamsgehakt, piment, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip met mole

Ingrediënten:
bleekselderij, cacaopoeder, gedroogde rode spaanse peper, kaneel, kaneelstokje, kip, knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, pure chocolade, rode wijnazijn, sesamzaad, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tujubi´s sardinetajine

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, olijfolie, sardinefilets, ui, venkelknol, verse koriander, verse munt en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Paprikasaus

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneel, knoflook, kruidnagel, paprikapoeder, rode paprika, sambal, steranijs, tomatenpuree, ui en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Salade met gegrilde ananas

Ingrediënten:
babyananas, balsamicoazijn, suiker, gemberpoeder, sla, kaneel, kerstomaat, mosterd, olijfolie, peper, rode ui en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Kip Met Sperziebonen

Ingrediënten:
gehakt, gemalen piment, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, olijfolie, sperziebonen, knoflook, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Libanese gehaktballen

Ingrediënten:
boter, bulgur, kalfsgehakt, kaneel, lamsgehakt, pijnboompitten, piment, rode ui, rundergehakt en zout

Keuken:
Libanees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...