350 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeifruitkaneelknoflookkoriandermuntolieolijfoliepeperpeterselierijstrode uisjalotsuikertijmtomaatvruchtensapwitte wijnwortelzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Salade Metlamstong

Ingrediënten:
citroen, citroenschil, gehakt, ingelegde citroen, lamstong, laurierblaadjes, olijfolie, tomaat, rucola, knoflook, ui, uien, walnoten, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde mosselen op Istanbulse wijze

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

'Shoarma' met bloemkool

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroen, pijnboompitten, lavashcrackers, olijfolie, pita, suiker, sumak, tahinpasta, ui, water, zeezout en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, verse peterselie, visafval, water en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde munt, kaneelstokje, kurkuma, munt, olijfolie, prei, risottorijst, water, wijnbladeren, witte druiven, witte ui en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude avocadosoep met komijn

Ingrediënten:
avocado, citroen, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, paprikapoeder, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bloem, citroen, gedroogde kikkererwten, gladde peterselie, olijfolie extra vierge, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

In de braadslee gebakken kip

Ingrediënten:
aardappel, boter, ciderazijn, citroen, gerookte doorregen bacon, honing, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koffieroom, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, ui, water, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

In de braadslee gebakken kip

Ingrediënten:
aardappel, boter, ciderazijn, citroen, gerookte doorregen bacon, honing, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koffieroom, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, ui, water, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

In de braadslee gebakken kip

Ingrediënten:
aardappel, boter, ciderazijn, citroen, gerookte doorregen bacon, honing, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koffieroom, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, ui, water, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Geroosterd lamsvlees met couscoussalade

Ingrediënten:
citroen, couscous, gele paprika, knoflook, lamslende, mignonnette peper, munt, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, rozemarijn, tijm, water, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Haal meer recepten op...