107 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercitroencourgetteeigedroogde oreganogroentebouillonkaaskruidenmelkolieolijfoliepaprikapoederpeperrundergehakttijmtomatenpureeuiwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Pasta met Bolognese saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, half-om-halfgehakt, knoflook, laurierblad, macaroni, olie, oregano, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Picknick / lunch uit De zomerkeuken:

Ricottataart met zomerse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, ei, knoflook, kruiden, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, ricotta, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

De allerbeste tonijngehaktballen

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, kaneel, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, rode wijnazijn, tomaat in blik, tonijn en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met amandelboter

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, kruiden, neutrale olie, parmezaanse kaas, pasta en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Meergranen-kruidendumplings

Ingrediënten:
champignon, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, meergranenbrood, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, room, rozemarijn, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Griekse tomatensaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kaneelstokje, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, speculaaskruiden, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Pestobroodjes

Ingrediënten:
bloem, ei, gist, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, kruiden en walnoten

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Tonijn met salsa verde

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, geelvintonijn, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pastaschelpjes, rode paprika uit pot, rode spaanse peper, rucola, tomaat, venkelzaad, wittewijnazijn en zwarte olijven

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gegratineerde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, droog broodkruim, knoflook, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en pomodoritomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Italian wedding soup

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, ei, escarole, half-om-halfgehakt, kippenbouillon, knoflook, marsala, oregano, orzo, oud witbrood, parmezaanse kaas, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Meatloaf

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ei, gezeefde tomaat, half-om-halfgehakt, ketchup, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rode paprika, rundergehakt, tijm, ui, witbrood, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Groentegratin

Ingrediënten:
aardpeer, biet, bladgroenten, bleekselderij, boter, ei, groentebouillon, haverwortel, kaas, knoflook, knolgroenten, koolzaadolie, melk, pastinaak, peper, raapstelen, rabarber, rucola, slagroom, snijbiet, stengelgroenten, kruiden, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met mosselen

Ingrediënten:
bloem, gepureerde tomaten, gist, kaas, knoflookpoeder, mosselen, olie, paprikapoeder, tuinkruiden, uien, zout en zwarte peper

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tomaat: Pasta alla puttanesca

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bruine ui, bucatini, chilivlokken, extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, pecorino romano, penne, peterselie, ricotta salata, rigatoni, rode ui, spaghetti, tomaat, tomaten uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner / drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gegratineerde schelpjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, kippenbouillon, knoflook, kokkels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, uien, witbrood, witte wijn en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Salsa verde

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bieslook, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Gnocchi alla Romana

Ingrediënten:
boter, griesmeel, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / maïsgerecht
Haal meer recepten op...