106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroencitroensapcourgettegroenteknoflookkruidenolieolijfolieoreganopaprikapeperrijstspecerijentijmtomaattomatenpureeuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bonenkruid, courgette, groene paprika, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provencaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomaten-groentesaus

Ingrediënten:
artisjokhart, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, extra vierge-olijfolie, gegrilde paprika, groenten, paddenstoel, paprika, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pompoen, tomaten uit blik, ui, venkel, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zomers gevulde paprika's - peperoni ripieni d'estate

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, aubergine, gedroogde oregano, groene paprika, gruyère, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ratatouille "Nicoise"

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat en tomatenpuree

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Uier

Ingrediënten:
bechamelsaus, garum, groente, kruiden, lavas, olijfolie, passum, peper, runderuier en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / rundvlees / bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

"Lamsbout" uit zee - gigot de mer

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, visfilet, vismoot, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caponatina

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergines, basilicumbladeren, beleekselderij, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, pijnboompitten, bladpeterselie, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomatenpuree, tomaten uit blik, wortels en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vegetarische hutsepor

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, kerstomaat, olie, oregano, peper, peterselie, rode bonen, sluimererwten, tijm, uien en zout

Soort:
groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tofe met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, tomaat in blik, knoflook, korianderkorrel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode paprika, tijm, tofe, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Antipasti

Ingrediënten:
ansjovis, artisjokken, aubergines, avocado, basilicum, courgette, crostini, droge ham, hollandse nieuwe, kleine tomaten, mortadella, mozzarella, olijfolie, olijven, peterselie, rucola, salami, tapenade, uitjes in rode wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...