272 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapcrème fraîchedragondroge witte wijneieidooierkippenbouillonknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpreisjalotslagroomtijmuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pansotti met kruiden en kaas

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, majoraan, oregano, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg met kruiden, peterselie, ricotta, room, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eiersaus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, peterselie, room en schelvisstoofvocht

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, haas, knoflook, kruidenazijn, kruidnagel, laurierblad, mager rookspek, margarine, peperkorrels, peterselie, rode wijn, room, tijm, ui en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Soep van gerookte makreel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, engelse mosterd, gerookte makreel, melk, peterselie, room, spekreepjes, tabasco, ui en visbouillon

Soort:
vlees / soep/bouillon / vis
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Kruiden-kaassoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boragie, boter, emmentaler, knoflook, melk, nootmuskaat, oregano, paneermeel, peterselie, pimpernel, room, salie en witte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma 1 notitie

Recept uit Noma:

Rendiervlees met knolselderij en wildekruidengelei

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookkappertjes, dragon, fluitenkruid, gellangom, hooi, kippengelei, mineraalwater, peterselie, rendierlende, rendierschouder, room, selderijknol, sjalotjes, venkelzaad, water, zevenblad, zoethout en zout

Soort:
vlees / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Meer-in-de-pan

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, farro, gerst, halfvolle melk, kamutkorrels, neutrale olie, parelgort, parmezaanse kaas, peterselie, rogge, room, spelt, tarwe, witte rijst, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Agnolotti met vleesvulling en wodkasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gorgonzola, ham, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie, rode wijn, room, varkensgehakt, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Met ricotta gevulde grote schelppasta met asperge

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, citroen, grote pastaschelpen, harde italiaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, room, witte asperges en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Gnocchi met scampi

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, brandy, cognac, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, room, scampi, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Lasagne alla montali

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, cherrytomaten, durum tarwemeel, ei, emmentaler, extra vergine olijfolie, grano duro meel, groentebouillon, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, pesto, pijnboompitjes, room, rucola en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, eidooier, kervel, koffieroom, mosterd, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pikante saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, cayennepeper, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsfond, kappertjes, peterselie, room, sjalotten, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Eierkroketjes

Ingrediënten:
achterham, bloem, boter, champignons, citroensap, ei, eierdooier, frituurolie, gedroogd broodkruim, margarine, mayonaise, melk, paneermeel, peterselie, slagroom en witte basterdsuiker

Haal meer recepten op...