249 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigemalen kaneelgemberpoederkaneelstokjekippenbouillonkorianderlamsgehaktlauriermuntnootmuskaatolijfoliepaprikapoederpeperpijnboompittensuikertijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - winter

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, granaatappeldressing, granaatappelpitten, jonge venkelknol, kaneel, knoflook, radicchio, roodlof, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Zoete stoof van kippendij en abrikozen

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde abrikozen, gevogeltefond, ghee, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendij met bot, knoflook, knolselderij, kruidnagel, sinaasappels, steranijs, witte wijn en zoete ui

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier sezoenen - lente

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, doperwtjes, extra vergine olijfolie, gemalen kaneel, groene asperge, knoflook, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, verse tuinbonen en zure pruimen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met kruidig gehakt en kersen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, gedroogde kersen, griekse yoghurt, hummus, kaneel, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pimentbessen, pimentpoeder, rode taratorsaus, runderbouillon, rundergehakt, sultanarozijnen, ui en za'atar

Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot voor de pasen

Ingrediënten:
artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - herfst

Ingrediënten:
amandel, bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, sultanadruiven, verjus, verse bladpeterselie, verse munt, verse vijg, walnoten, witte muskaatdruiven en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Lisa

Recept van Lisa Goes Vegan:

Sri-lankaanse wortelcurry

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, kaneelstokje, kerriepoeder, knoflooktenen, kurkuma, rode linzen, rode rijst, rode uien, sperziebonen en water

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Pompoensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, kaneel, kardemompeulen, kippenbouillon, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfolie, pompoen, bleekselderij, tahin, knoflook, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Moren en Christenen zwarte bonen met rijst - moros y cristianos

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, ui, verse bladpeterselie, witte rijst, zeezout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Kipvulling voor bastilla

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, braadkip, duif, gemberpoeder, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, saffraandraadjes, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Open kibbeh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Pittige Spaanse balletjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, ei, extra vergine olijfolie, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, medjouldadels, nootmuskaat, quinoa, rode chilipeper, rundergehakt, tomatensaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vis in tomatensaus op z'n Grieks

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, groene chilipeper, kaneel, kleine visjes, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, visfilet, vismoten, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Kikkererwten met chorizo

Ingrediënten:
chorizo, gedroogde kikkererwten, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblaadje, olijfolie, tijm, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / worst
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Niertjes met morieljes en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
boter, farika, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, lamsnier, lichte kippenbouillon, morieljes, olijfolie, peper, pimentbessen, verse bladpeterselie, verse dragon en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Palestijnse kippenpastei

Ingrediënten:
bladpeterselie, bot, citroen, gemalen kardemom, granaatappelmelasse, kaneel, kippendijen, olijfolie, pijnboompitten, platbroden, vruchtensap, sumak, knoflook, uien, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...