169 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecayennepepercitroencitroensapeigemalen komijngemberpoederknoflookkomijnkomijnpoederkruidenmuntolijfoliepaprikapeperspecerijentomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, knoflook, komijn, koriander, lamsgehakt, munt, paprikapoeder, peper, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 2

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, gerookt paprikapoeder, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gadra's aardappeltagine

Ingrediënten:
gele marokkaanse aardappel, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, peterselie, ui, vleestomaat, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kruidenkazen

Ingrediënten:
bieslook, brandnetel, cayennepeper, citroensap, harissa, jalapeñopeper, karnemelk, korianderzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, provençaalse kruiden, tijm, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tajine met kefta & citroen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, kaneel, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, paprikapoeder, stoofvocht, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Bakkoula (kaasjeskruid/malva) of spinazie

Ingrediënten:
bakkoula, bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gepekelde groene olijven, gepekelde rode olijven, harissa, knoflook, koriander, paprikapoeder, spinazie, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Linzen in tomaten-citroensaus

Ingrediënten:
bruine linzen, citroen, tomaat, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ras el hanout, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tagine met sardinegehaktballetjes

Ingrediënten:
azijn, citroensap, gemberpoeder, rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebabs van lamsgehakt

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, lamsgehakt, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Couscous met spitskool en courgette

Ingrediënten:
couscous, gemberpoeder, kalfsstoofvlees, knolselderij, koriander, kurkumapoeder, lamsvlees, lichtgroene courgette, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, roomboter, spitskool, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Vietnamese loempia's met kip

Ingrediënten:
champignon, chinese vermicelli, ei, gemberpoeder, kipfilet, koriander, loempiadeeg, olie, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, taugé, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Charmoula basisrecept

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, verse bladpeterselie, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / tajine / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Zomerslank met Sonja:

Kruidige gehaktballetjes met penne

Ingrediënten:
bloem, courgette, ei, italiaanse kruiden, knoflook, koriander, mager rundergehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, paprika, penne, peterselie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Haal meer recepten op...