204 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterselieboterchilipepercitroensapeigemalen komijngemberknoflookkruidenolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipeperrode uispecerijentomaatwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Bakkoula (kaasjeskruid/malva) of spinazie

Ingrediënten:
bakkoula, bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gepekelde groene olijven, gepekelde rode olijven, harissa, knoflook, koriander, paprikapoeder, spinazie, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Knapperig gebakken kip

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, cayennepeper, eendenvet, gemengde bladsla, ghee, kippendij, knoflookpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peterselie, uienpoeder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Falaffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

Chili met pintobonen

Ingrediënten:
cayennepeper, cheddar, courgette, gemalen komijn, groene chilipeper, guacamole, knoflook, koolzaadolie, koriander, olijfolie, oregano, peterselie, piment, pintobonen, pruimtomaten uit blik, rode paprika, rode wijn, sla, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zure room

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Falafelmix

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Soep met gort

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, foelie, gort, groentebouillon, korianderpoeder, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peterselie, spelt, tijm, ui, wittebroodkruim, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kefta met eieren

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, gemalen komijn, paprikapoeder, rundergehakt, ui, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Basisrecept uit Rijst & risotto:

Hartige risotto met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
arboriorijst, basilicum, bieslook, cayennepeper, Groentebouilonblokje, kerrie, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rucola, runderbouillonblokje, spinazieblaadjes, tuinkruidenbouillonblokje, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguez-kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, fijn zeezout, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, pompoen, rozemarijn, sjalot, ui, venkelzaad, zeezout, zoet gerookte-paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Derbali - Kruidige Noord-Afrikaanse stoofpot van pens

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Stroganoffkruiden

Keuken:
Russisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde tuinbonen met aardappelen en kruidige uien

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gigantes, knoflook, korianderpoeder, limaboon, olijfolie, peper, peterselie, tahin, tuinboon, ui, witte boon en zout

Soort:
saus/dressing/jus / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Vistaco’s met rode yoghurtsaus

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroen, kabeljauwfilet, knoflook, komijnpoeder, koriander, paprikapoeder, peper en zout, rode ui, tomaat, tortillawraps, verse peterselie en volle yoghurt

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

8 heerlijke toevoegingen aan Meer-in-de-pan van bonen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bieslook, cayennepeper, chaat masala, chilipeper, chilivlokken, dragon, ganzevoet, gemberwortel, hazelnoot, kerriepoeder, kervel, knoflook, koriander, lente ui, munt, noten, oregano, pecannoten, peterselie, pinda, rode ui, rozemarijn, tijm, kruiden, walnoten en za'atar

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip in tortillataart

Ingrediënten:
bloemtortilla, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen koriander, groene chilipeper, groene paprika, kippenbouillon, kipper, knoflook, koudgeperste olijfolie, limoen, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, zout en zwitserse kaas

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / magnetron / gevogelte
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Stroganoffdipsaus

Keuken:
Russisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Een soort kibbeh gevulde balletjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bulghur, cayennepeper, kaneelpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagel, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfoie, pijnboompitjes, bladpeterselie, rundergehakt, salieblaadjes, ui, verse basilicum en vlees

Haal meer recepten op...