82 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbleekselderijbotercitroencognacdroge witte wijngroene paprikakippenbouillonknoflooklaurieroliepaprikapaprikapoederpepertomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Paella

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, gepelde grote garnalen, groene olijven, inktvis, kip, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, rijst, roze garnalen, saffraan, tomaten, uien, varkensvlees en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de homard à l'Américaine - Bisque van kreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque d'écrivisses - Bisque van rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, rivierkreeftboter, rivierkreeftjes, rivierkreeft staartvlees, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crabes - Bisque van krab

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, krab, krabboter, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crevettes - Bisque van garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, garnalenboter, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rauwe ongepelde garnalen, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Creole jambalaya

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizo, droge worst, garnalen, ham, kippenbouillon, knoflook, kruidnagelpoeder, laurierblad, olie, paprika, rijst, selderij, tabasco, tijm, tomaten in blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Creools
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met schelpdieren en paddestoelen

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, gepelde rauwe garnalen, mosselen, olijfolie, paddenstoelen, pijlinktvis, risottorijst, selderijzout, sint jakobsschelpen, truffelolie, ui, verse kervel, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gegrilde inktvis

Ingrediënten:
droge witte wijn, gemalen zwarte peper, olijfolie, pijlinktvis, rijst, rode peper, sherryazijn, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

pollo met langostinos

Ingrediënten:
amandelen, biscuits, boter, cayennepeper, droge witte wijn, garnalen, gemalen zwarte peper, kip, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, pernod, rijst, slagroom, spinazie, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Kerriebloemkool met peterselierijst

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, citroenschil, diepvrieserwten, gele mosterd, gemalen kurkuma, gember, cashewnoten, groentebouillon, knoflook, komijn, koriander, olie, peterselie, snelkokende bruine rijst, tomaat, water en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Jambalaya

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizo, garnalen, groene paprika, ham, kippenbouillontablet, knoflook, langkorrelrijst, olie, sugar snaps, ui, verse peterselie en vleestomaat

Keuken:
Creools
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

moren en christenen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sinaasappel, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde inktvis met rijstvulling - encornets farcis

Ingrediënten:
ansjovis op zout, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, ei, inktvis, kappertjes, knoflook, langkorrelige rijst, marc de provence, olijfolie, persillade, ui, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Moren en christenen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Jambalaya met kip, worst & garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, drumsticks, garnalen, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, olijfolie, paprika, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijke stoof met worst

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, langkorrelige rijst, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Cajunrijst voor kerels

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroen, gerookte bacon, groene paprika, kidneybonen, kippenlevers, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, lente-ui, melk, olijfolie, peterselie, tabasco, tasso, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calamares rellenos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, inktvis, knoflookolie, langkorrelrijst, laurierblaadje, olijfolie, paprikapoeder, pijlinktvis, pikante olijfolie, rozijnen, serranoham, tomaat in blik, ui, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Paella

Ingrediënten:
bacon, cayennepeper, chorizo, doperwten, gepelde rauwe garnalen, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, rode paprika, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, verse bladpeterselie, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / varkensvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Perzische keuken: Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, bouillon, brood, cayennepeper, dille, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, gehakt, peterselie, groentebouillon, aubergine, water, kaneelpoeder, kurkumapoeder, linzen, munt, paprijst, peterselie, puylinzen, rijst, suiker, knoflook, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, uien, water, olijfolie, zeezout, zonnebloemolie, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Haal meer recepten op...