44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercayennepepercognacdragondroge witte wijnkervelknoflookkruidnagellaurierbladoliepeperpeterseliepreirijstroomrunderbouillonsjalottijmtomatenpureeuivisbouillonwitte wijnzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cannelloni, chorizoworst, fino sherry, gemalen kruidnagel, ham, jamón, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, manchego, melk, morcilla, olijfolie, prosciutto, rode ui, slagroom, tomaat uit blik, verse peterselie, verse tijm, wit broodkruim, witte butifarra, witte peper en wortel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenrug met room

Ingrediënten:
appel, boter, gemalen jeneverbessen, hazenrug, jeneverbessen, knoflook, laurier, mirepoix van groente, mosterd, olie, parures van haas, peper, rode bessengelei, room, selderij, tijm, veenbessen, wildfumet, wortel en zout

Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kalbsragout mit syrischem Spinatknödel / Kalfsragout met Syrische spinazienoedels

Ingrediënten:
citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, mild chilipoeder, olie, prei, ras el hanout, room, spinazienoedels, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kalfsvlees / noedels
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Waterzooi van Noordzeevis

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, cayennepeper, champignons, courgette, grietbot, kervel, koriander, langoustine, laurier, mosselen, mosselsap, olijfolie, peper, prei, room, saffraan, sint jakobsschelpen, staartvis, tijm, tong, ui, visfumet, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Volkorenspaghetti met groentemengeling

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, champignons, courgette, gemalen kaas, tomaat, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, room, rozemarijn, tomatenpuree, uien, volkorenspaghetti en wortelen

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Down to earth:

Mosselen met gegrilde watermeloen en boekweitpasta

Ingrediënten:
boekweitpasta, citroen, fijn zeezout, fleur de sel, knoflook, mosselen, olijfolie, prei, room, sjalot, sushiazijn, verse tijm, vers laurierblaadje, vinaigrette, watermeloen, witte wijn en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Wildstoofschotel met paddenstoelen

Ingrediënten:
laurier, bloem, boter, peterselie, paddestoel, parmezaanse kaas, haas, jeneverbessen, knoflook, magere spekblokjes, olie, pappardelle, rode wijn, slagroom, bleekselderij, stoofvlees, tijm, uien, peper, wild, wildfond, winterwortel en zout

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Bisque de homard

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, brandy, droge witte wijn, kreeft, laurierblaadjes, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, room, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, visbouillon, wortels en zout

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kippastei in korstdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cantharellen, champignon, droge sherry, droge witte wijn, ei, extra vierge-olijfolie, gele ui, kip, kippendij, laurierblad, room, taartdeeg, tijm, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Visbouillon van restjes

Ingrediënten:
garnalenkoppen, garnalenpantsers, groenten, knoflook, knolselderij, laurier, olie, room, sjalot, tomatenpuree, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #36

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, boekweit, boontjes, broccoli, bundelzwammen, eieren, gedroogde kruiden, gluten, graan, granola, groenten, haver, kokosnoot, kruiden, kruiden en specerijen, kruidenmix, nootjes, olijfolie, paddenstoelen, pinda’s, specerijen, spruitjes, stamppot, thee, wortels, zaden, zout en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: Aziatische tajine

Ingrediënten:
amandelen, blanke rozijnen, eieren, flespompoen, sesamzaad, groenten, kikkererwten, krulpeterselie, olijfolie, parelcouscous, peulvruchten, pompoen, ras el hanout, rode uien, specerijen, knoflook, kaneel, vlees en zuivel