68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemboterbouilloncourgettedroge witte wijngroentekaasknoflooklaurierbladolijfoliepancettapeperpeterselierisottorijstrundergehakttomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Originele hachis parmentier

Ingrediënten:
laurier, boter, bouillon, kaas, ui, kruimige aardappel, paneermeel, rundergehakt, bleekselderij, knoflook, melk, water en wijn

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalkoenjus, kalkoenvel, kalkoenvlees, kippenbouillon, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, prosecco, tijm en ui

Soort:
risotto / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Italian wedding soup

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, ei, escarole, half-om-halfgehakt, kippenbouillon, knoflook, marsala, oregano, orzo, oud witbrood, parmezaanse kaas, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Soupe au pistou

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bouquet garni, courgette, doperwten, gedroogde flageoletten, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sperziebonen, tomaat, ui, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groenten en aardappels
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestra di fagioli - Bonensoep

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bouillon, knoflook, maccheroni, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino, penne, peterselie, rigatoni, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Pens op milanese wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, pens, grote witte bonen, laurier, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, salie, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Tagliatelle met bolognese saus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge rode wijn, hamvet, kalfsgehakt, kippenbouillon, pancetta, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, rundergehakt, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Acquacotta - Toscaanse boerensoep met kool en bonen

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boerenkool, bouillonblokje, cavolo nero, citroensap, ei, gedroogde cannellinebonen, olijfolie, olijfoliebrood, parmezaanse kaas, savooiekool, selderijblad, tomaten, toscaans witbrood, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Stevig: Toscaanse bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bonen, cannellinibonen, cavolo nero, coronabonen, extra vierge-olijfolie, groene kool, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, pancetta, parmezaanse kaas, savooiekool, spek, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al kippenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, eekhoorntjesbrood, eend, extra vierge-olijfolie, jeneverbes, kaaskorst van parmezaanse kaas, kalkoen, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, rozemarijn, runderbouillon, tagliatelle, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bonen, cannellinibonen, cavolo nero, coronabonen, croutons, extra vierge-olijfolie, groene kool, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, pancetta, parmezaanse kaas, savooiekool, spek, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pasta e fagioli

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bonen, cannellinibonen, cavolo nero, coronabonen, ditalini, extra vierge-olijfolie, groene kool, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, pancetta, parmezaanse kaas, savooiekool, spek, tomaten, tubetti, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al ragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al saucijzenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, italiaanse saucijsen, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Minestrone alla genovese

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ditalini, doperwten, gedroogde borlottibonen, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kool, pancetta, parmezaanse kaas, pesto, reuzel, snijbonen, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse salieblaadjes en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groentesoep met basilicum en knoflook - soupe au pistou

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, macaroni, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lasagne met lamsgehakt en paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine fond, dieetmargarine, kippenbouillon, knoflook, lasagnavellen, laurier, magere melk, mager lamsgehakt, parmezaanse kaas, rode wijn, tomatenpuree, ui, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gehaktballen met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, extra vergine olijfolie, gedroogd broodkruim, kippenbouillon, knoflook, linzen, mager lamsgehakt, meiknol, parmezaanse kaas, rozemarijn, spaanse peper, ui, wortel en zout

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
asperges, basilicum, bleekselderij, bouillon, diepvries doperwtjes, margarine, parmezaanse kaas, peper, peterselie, risottorijst, sla, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Céleri braissé

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, bouquet garni, citroensap, ham, kaas, maïzena, spek, tomatenpuree en ui

Soort:
groente
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Risotto met saffraan en spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, carnaroli rijst, droge witte wijn, groente, ui, kaas, knoflook, olijfolie, pecorino, rijst, saffraan, spinazie, ui, spinazie, wijn en witte wijn

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, gedroogde oregano, gehakt, kaas, kippenlevertjes, knoflook, laurierblaadjes, olie, pasta, peterselie, rode wijn, rundergehakt, spek, tomaat, tomatenblokjes, uien, winterwortel en 
zout en peper

Haal meer recepten op...