221 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalagemberpoedergroentekaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkorianderkruidenkurkumaolieolijfoliepeterseliespecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Fijngekruide tomatencurry

Ingrediënten:
gedroogde curryblaadjes, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, kruidnagel, olie, rode chilipeper, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegan
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groene tomatenchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, courgette, gemberpoeder, groene tomaten, korianderzaadjes, peper, rode-wijnazijn, rozijnen, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / chutney / conserven
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bloemkool, courgette, gedroogde abrikoos, gember, groentebouillon, israelische couscous, kaneelstokje, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzensoep met kokosnoot

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, courgette, druivenpitolie, duivenerwten, gedroogde linzen, gember, groentebouillon, kerrieblad, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, maïsolie, okra, stevige tofu, tomaat uit blik, turmeric, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais / Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Berkouks

Ingrediënten:
bruine linzen, fenegriek, gedroogde tuinbonen, gedroogde kikkererwten, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, groene spliterwten, kurkumapoeder, mhamsa, olijfolie, paprikapoeder, peper, ras el hanout, sambal, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous met gekarameliseerde pompoen

Ingrediënten:
amandelen, dadel, gedroogde pruim, gember, groentebouillon, ingemaakte citroen, israelische couscous, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, pompoen, rozijn, tomaten, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Marokkaanse visstoofschotel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, cayennepeper, gember, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, tomaat in blik, ui, visfilet, zeezout en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mattar paneer - Curry met doperwten en kaas

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas met kerrie

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, garam masala, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, room, tomaat, tomaat uit blik, ui, verse kaas, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hartige freekehsoep

Ingrediënten:
freekeh, gemberpoeder, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, ras el hanout, roomboter, tomaat, tuinkruidenbouillon, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten en gehakt

Ingrediënten:
broccoli, cognac, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde pruimen, gemberwortel, kalfsgehakt, kalkoen, kippenkruiden, melk, oud brood, peper, pijnboompitten, room, rozijnen, sjalotten, tomaatjes, varkensgehakt, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Pittige auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, chapati, chilipeper, garam masala, gember, knoflook, komijn, korianderpoeder, kurkuma, naan, olijfolie, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Lamstagine met artisjok en doperwtjes

Ingrediënten:
artisjok, doperwtjes, gemberpoeder, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, lamsstoofvlees, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase tabyit - Indiaase kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Mushroom Tea / Paddenstoelen thee

Ingrediënten:
champignons, gember, knoflook, oesterzwammen, peperkorrels, peterselie, prei, shii-take, tomaat, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan / paddenstoelen
Haal meer recepten op...