113 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroengemalen komijngemberknoflookkokosmelkkomijnkomijnpoederkorianderzaadkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipeperrode paprikarode uisjalottomaattomatenpureeuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bessara - Soep van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Wittebonenhummus met pittige mais

Ingrediënten:
cannellinibonen, cayennepeper, citroensap, gerookte paprika, hennepzaad, komijnpoeder, koriander, lente-ui, minimaiskolf, olijfolie, paprikapoeder, tahin en tomatenpuree

Soort:
peulvruchten
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenvleugels cajun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde tijm, karwijzaad, kippenvleugel, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, laurierblad, limoensap, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout

Keuken:
Cajun
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Falaffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kip in rode pepersaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, plantaardige olie, rode spaanse peper, ui en water

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Pittige mini balletjes

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, komijnpoeder, lente ui, olijfolie, quatre épices, rundergehakt, ui, verse koriander en bladpeterselie

Soort:
groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vathoo kari - Kerrie-eend

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, eend, gemalen komijn, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse mechoui marinade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui en tomatenpuree

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Papri chaat

Ingrediënten:
aardappel, asafoetida, bladerdeeg, citroensap, dadelchutney, garam masala, geelwortelpoeder, granaatappelpitjes, komijnzaad, koriander, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, sev, yoghurt en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikkererwten en tahinsaus recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikker-erwten en tahin

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Sesamfalafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, sesamzaad, tahin, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Anda kari - Kerrieschotel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gember, knoflook, korianderzaad, kurkuma, santen, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...