168 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemeigembergemberpoederkippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderzaadkruidenkurkumaolieolijfoliepeperplantaardige oliespecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jonneke de Zeeuw

Recept van Mooncake:

Mooncake kookt: halwa poori met Shazia

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, gedroogde chilipeper, ghee, kaneelstokje, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, lauwwarm water, plantaardige olie, zout, ui, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout & peper en zwarte kardemompeulen

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Curry van runderkofta van Rick Stein

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, groene chilipepers, groene kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, ei, kaneelstokje, plantaardige olie, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree en uien

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Geurige rijst met madrascurry

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene paprika, groene spaanse peper, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenbouillon, knoflook, kruidenpasta, plantaardige olie, rode paprika, runderbouillon, runderstoofvlees, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees / rijst
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tonijn met rijstvermicelli en bouillon

Ingrediënten:
anijssterren, basilicum, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoensap, munt, plantaardige olie, rijstvermicelli, suiker, thaise chilipeper, thaise vissaus, tonijn, uien, gember, versgemalen zwarte peper, vis, zeezout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hashwa - Vulling voor kibbeh

Ingrediënten:
frituurolie, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mager rundgehakt, olie, peper, pijnboompitten, piment, ui en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht uit Jeruzalem:

Zalmsteaks in chraimeh saus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groene chilipeper, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, tomatenpuree, zalmsteak, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

wortelsoep met doe het zelf groente

Ingrediënten:
bospeen, bosui, kerstomaat, druivensap, gemberpoeder, groene currypasta, kaneel, kokosmelk, komkommer, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tofu, water en zonnebloemolie

Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Haal meer recepten op...