868 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepercitroencitroensapgemalen komijngemberknoflookkomijnkomijnpoederkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uitomaatuiwaterzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ingemaakte aubergine op olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde pepertjes, grof zeezout, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Falafel

Ingrediënten:
cayennepeper, maïzena, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, sesamolie, sesamzaad, knoflook, zout en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kurkumapoeder, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Feestelijk tafelen:

Aubergine-korianderdip

Ingrediënten:
aubergine, extra vergine olijfolie, gemalen komijnzaad, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tamarinde-korianderchutney

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde rode peper, groene peper, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, palmsuiker, tamarinde-extract, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Paratha

Ingrediënten:
chapatimeel, gemalen koriander, groene chilipeper, komijnzaad, plantaardige olie, rozijnen, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zhoug - (groene chilipepersaus)

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipeper, kardemom, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie extra vergine, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zeezout, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en sherryazijn

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Bijgerecht uit Love your lunch:

Korianderhummus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, citroenrasp, knoflooktenen, tahin, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor fajitas

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilivlokken, gemalen komijnzaad, knoflook, koriander, limoensap, sojasaus en zout

Keuken:
Tex-mex
Soort:
marinade
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gemalen-specerijenmengsel

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde rode peper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, urad dhal, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Dhal

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, kurkuma, munt, peterselie, rode linzen, ui, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...