587 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroenraspeidooiereiwitgedroogde gistgriessuikerinstantgistkaneelkrentenkristalsuikermelkolieolijfoliepatentbloempeperpoedersuikerrumsesamzaadsuikervanillesuikervolle melkwaterzonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagelvariaties

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, gebakken uitjes, grof zeezout, maanzaad, patentbloem, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Turkse pogaca

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gist, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen,variant

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, fenegriekzaad, gemalen venkelzaad, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagels

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, patentbloem, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Pools / Duits / Amerikaans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Kaneelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, droge gist, ei, kaneel, melk, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Kleffe Klaas

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, ei, gedroogde gist, gerookt spek, katenspek, melk, rozijnen, stroop, suiker, gist en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Paasfiguren

Ingrediënten:
bloem, ei, gebuild meel, gist, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Blini´s met gerookte sprot

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, droge gist, ei, gerookte sprot, melk, sjalot, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Soufganioth of ponchkes - Chanoeka-jamdonuts

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, droge gist, ei, eidooier, frambozenjam, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rode-bessenjam, vanille-essence, water, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Toastbrot - Toastbrood

Ingrediënten:
amerikaans patentbloem, ei, fijn zeezout, gist, maanzaad, patentbloem, raapzaadolie, sesamzaad, water en zout

Keuken:
Brits / Noord-west-Europees
Soort:
brood en broodgerecht / inmaak / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Sandwiches

Ingrediënten:
bloem, ei, gist, kristalsuiker, vetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Haal meer recepten op...