171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapgembergroentekikkererwtenknoflookkokosmelkkomkommerkruidenmuntolieolijfoliepeperpeterselierijstspecerijensuikervetvleeswaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Artischockenböden mit Gemüsepanaché / Artisjokbodem met groentepanaché

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bleekselderij, bloemkoolroosjes, champignons, citroensap, groene bonen, knoflook, koriander, korianderzaden, laurier, lente-ui, nootmuskaat, olijfolie, peterseliewortel, poedersuiker, rode chilipeper, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomaten, witte koolraapjes met lof, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Pad Thai Van Groenten Met Krokante Tofu

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, knoflook, kool, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, olie, pinda's, rijstazijn, rijstnoedels, sjalot, sojasaus, taugé, tofu, tomatenpuree, water en wortel

Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise groene groentecurry

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, groene currypasta, groente, groentebouillon, jasmijnrijst, kokosmelk, koriander, minimaïs, peper, pompoen, rode paprika, sugarsnaps en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Ik lust je rauwkost

Ingrediënten:
ahornsiroop, basilicum, bosuitjes, bruine suiker, gember, kool, koriander, limoensap, munt, olijfolie, rode paprika, sesamolie, sojasaus en wortels

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tot 13 november: vega in het Hard Rock Café

Ingrediënten:
aioli, alcohol, amandel, appels, aubergine, bietjes, bladerdeeg, blauwe kaas, bloemkool, broodkruimels, hamburgers, courgette, dressing, feta, geitenkaas, gember, griekse yoghurt, groenten, kaneel, karamelsaus, kip, kippenpootjes, knoflook, komijn, komkommer, koriander, lente ui, limoensap, mayonaise, munt, oregano, paprika, pompoen, quinoa, rode ui, rucola, selderij, sinaasappel, sinaasappelsap, siroop, sla, spruitjes, suiker, tomaat, tzatziki, vanille-ijs, venkel, walnoten, water en wodka

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

OP DE PLAAT

Ingrediënten:
aardappels, aardperen, appels, bietjes, blauwschimmelkaas, bloemkool, honing, kaas, klokhuis, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruiden, olijfolie, pastinaken, peper, peren, peterseliewortel, pompoen, rood pepertje, rozemarijn, spruitjes, tijm, ui, wortels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rundergehaktsalade - laab nuea

Ingrediënten:
bai pak chee, chinese sla, galangapoeder, gemalen rode thaise chilipeper, groente, kha pon, kleefrijst, kool, kousenband, lente-ui, limoensap, moeraskool, nam pla, prik khee noo pon, rundergehakt, sjalot, spinazie, thaise vissaus, verse basilicum, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
djinten, eieren, garnalen, ui, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, laoswortel, lombok, olie, prei, rode lombok, selderij, knoflook, winterwortel, witte kool, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Aziatische keuken: geroerbakte noedels en groenten met cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, chili, chilipeper, chinese kool, gember, gemberwortel, groenten, knoflook, kool, koriander, koriander, lente-ui, lente-uitjes, lichte sojasaus, noedels, olie, paddenstoelen, peperkorrels, rijstvermicelli, rode chilipeper, shiitake, shiitakes, sojasaus, knoflook, wortel, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Samp met erwten

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilibonen, chilivlokken, erwten, groenten, hominy, kidneybonen, knoflook, kool, koriander, limoentijm, nixtamal, peper, rode chilipeper, ui, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:

Tarkari

Ingrediënten:
gember, groente, groene chilipeper, komijnpoeder, korianderpoeder en olie

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mijn Ztrdg Smaak Collectie + Winactie

Ingrediënten:
aardappelen, appel, boekweit, boekweitnoedels, boontjes, broodje, hamburgers, chocolade, dadels, gedroogde bonen, gedroogd fruit, gekiemde zaden, gele paprika, gember, groente, groenten, kardemom, ketchup, kokos, kool, koriander, kruiden, kruidnagel, peulvruchten, popcorn, rode biet, roze peper, specerijen, spinazie, steranijs, tarwegras, verse koriander, vet, whisky, witte bonen, wortel, zoete aardappel, zoethout, zonnebloempitten en zout

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Falafel

Ingrediënten:
koriander, peterselie, cayennepeper, citroen, frituurolie, gedroogde kikkererwten, groenten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kurkuma, lente-uitjes, pitabroodjes, tahin, bakpoeder en tomaten

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Daksalade

Ingrediënten:
amandelen, boekweit, bosuitjes, citroen, doperwten, groene asperges, groenten, komkommer, koriander, munt, rode ui, sesamolie, shiitake, sla, snijbiet, sperziebonen, tahin, tamari, veldsla, water, wortel, zeewier en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Tempura van het seizoen

Ingrediënten:
chilivlokken, fijne kristalsuiker, groene chilipeper, groenten, kardemompeulen, koriander, limoen, maïzena, nigellazaad, raapzaadolie, sodawater, water, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...