967 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroencitroensapdruivenpitolieeieiwitfijne kristalsuikergistkaneelknoflookkristalsuikermaïsoliemelkolijfoliepeperplantaardige oliepoedersuikerslagroomuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde aubergine met vegetarisch gehakt

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, bloem, eidooier, knoflook, koolzaadolie, mierikswortel, suiker, vegetarisch gehakt, witte kool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Peanut Butter Donuts

Ingrediënten:
ei, eidooier, boter, gist, poedersuiker, zout, kristalsuiker, pindakaas, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, roomkaas, slagroom, tarwebloem en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van vers en gedroogd gras

Ingrediënten:
ascorbinezuur, bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, groene appelsap, hooiroom, invertsuiker, kamillebloem, oost-indische kers, raapzaadolie, schapenzuring, suiker, tijmbloemen, water, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mandelbrot - Geroosterde amandelplakjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence, witte amandelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Peer-pruimpakketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, eidooier, fijne tafelsuiker, olijfolie, peren, pruimen, thee en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Wafels met melasse

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, maïsmeel, maïsolie, melasse, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels zonder bloem

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, maïsolie, melk, rijstmeel, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Volkorenwafels

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, havermout, karnemelk, maïsmeel, maïsolie, melk, suiker, tarwebloem, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Sabayon

Ingrediënten:
boter, eidooier, fleur de sel, olijfolie, poedersuiker, tomatencoulis, trostomaten en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Perenboom

Ingrediënten:
bladgelatine, citroentijm, citroenzuur, clara frijs-peer, druivenpitolie, eidooier, fondant, heidebloemen, ijzerhardkruid, jeneverbes, peer, perenaquavit, room, sparrennaalden, sparrenolie, sparrentak, suiker, tijmolie, velletjes van onrijpe jeneverbes, venkelgroen, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Crema Fritta met kriekensaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, geklaarde boter, kriekensaus, melk, paneermeel, pepermuntblad, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht uit NAJAT:

Sigaren met roomvulling

Ingrediënten:
appelazijn, balsamicocrème, bloem, boter, ei, eidooier, koolzaadolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van aardbeien en kamille

Ingrediënten:
bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, ijzerhardkruid, invertsuiker, kamille, majoraan, oregano, polka-aardbeien, raapzaadolie, room, schapenzuring, suiker, venkeltak, vliertak, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / eieren, kaas en zuivel / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

Traantjestaart Met Meringue

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, eiwitten, bloem, boter, poedersuiker, koolzaadolie, kwark, melk, ruwe rietsuiker, bakpoeder, vanillepuddingpoeder, vanillesuiker en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete challe

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Popeye pielets

Ingrediënten:
eidooier, boter, parmezaanse kaas, marsala, meel, olijfolie, pijnboompitten, rietsuiker, rozijnen, sinaasappelschil, tl geraspte citroenschil, spinazie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met kaneel

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, kaneel, karnemelk, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Haal meer recepten op...