219 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroensapdroge witte wijnkipknoflookkruidnagellauriernootmuskaatolieolijfoliepaprikapoederpeperpreirode wijnsjalotslagroomtijmuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Sudderlapjes met paprikapuree en gremolata

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroenrasp, doorregen runderlappen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paprikapuree, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

parelhoen met saffraan-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, brood, citroensap, fino sherry, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, parelhoen, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met witte bonen en tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, droge witte wijn, gedroogde witte bonen, kip, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, prei, rozemarijn, saffloerolie, tijm, tomaten uit blik, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kalkoenjus - turkey gravy

Ingrediënten:
bloem, boter, kalkoenbouillon, kippenbouillon, laurierblad, kalkoenorganen, peper, selderij, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / feestdagen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Mutsu-appels en rendiertong

Ingrediënten:
00-bloem, appel, appelsap, appelschil, boter, bruine boter, citroentijm, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenbouillon, kippenglacé, korianderzaad, laurierblad, lavasstelen, moutmeel, mutsu-appel, peterseliestelen, rendierbot, rendiertong, rode wijn, rozenbottelblaadjes, sjalot, zoutwatervisfilet en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Siciliaanse lasagna

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, lasagna, laurierblad, mozzarella, pecorino, peterselie, pomodori uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Coq au vin mét verrassend wijnadvies

Ingrediënten:
kippenbouillon, peterselie, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, champignon, boter, spekblokjes, zilverui, kip, laurierblaadjes, 
zout en peper, rode wijn, sjalotjes, knoflook en winterwortel

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eend met champignons en peultjes

Ingrediënten:
bloem, champignon, citroenrasp, droge witte wijn, eend, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, peultjes, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Kip met langoest - pollo con langosta

Ingrediënten:
brandewijn, gemalen amandelen, kip, kippenbouillon, knoflook, langoest, laurierblad, olijfolie, paneermeel, peper, pure chocolade, saffraandraadjes, ui, verse peterselie, vleestomaat, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Franse bonenstoofpot

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, ganzenbout, kippenbouillon, knoflookworst, knoflookzout, laurierblad, olie, prei, selderijwortel, tijm, tomaat, ui, verse bladselderij, verse peterselie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner / drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gegratineerde schelpjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, kippenbouillon, knoflook, kokkels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, uien, witbrood, witte wijn en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gestoofd konijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bospeen, droge witte wijn, gehakt, tomaat, kippenbouillon, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salieblaadjes, sjalotten, bleekselderij, tijm, ui, winterwortel en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Visbouillon

Ingrediënten:
bliktomaten, bouillon, knoflook, laurierblad, selderijstengel, venkel, verse bladpeterselie, visafval, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gumbo van kip en worst - gumbo ya ya

Ingrediënten:
andouille, bloem, cayennepeper, filé-poeder, groene paprika, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, selderij, tijm, ui, verse peterselie, witte beuling, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Marmitako

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, rode paprika, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik, tonijnsteak, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stoofpot van varkensvlees en limabonen met groene picada en kaantjes

Ingrediënten:
amandel, anijs, bleekselderij, brood, bruine ui, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, gemalen anijszaad, gerookte hamschijf, grote witte bonen, guindilla peper in azijn, italiaanse venkelworst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, pernod, sherryazijn, varkensbuik, varkensworstjes, venkelknol, venkelloof, verse bladpeterselie, verse munt, witte butifarra en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Haal meer recepten op...