584 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigemberketjapketjap maniskipfiletkippenbouillonkorianderlente-uilichte sojasausmaïzenaolieolijfoliepreisambal oeleksesamoliesjalotsuikertaugétomaatuiwaterwitte peperwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Garnalen-won ton met dashi

Ingrediënten:
bloem, droge sherry, eiwit, gemberwortel, garnaal, instant dashi, knoflook, koriander, peper, sjalot, sojasaus, wontonvel en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Aubergine gevuld met varkensvlees

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, bosui, bouillon, buikspek, chinese champignons, gember, knoflook, peper, rijstwijn, sojasaus, ui, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai saté - moo yang

Ingrediënten:
gemalen korianderzaad, knoflook, kokosmelk, korianderwortel, kratiem, nam pla, pak chee pon, raak pak chee, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkenshaas en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Marinade voor wildsaté

Ingrediënten:
djinten, droge sherry, honing, ketoembar, knoflook, peper, sjalot, sojasaus en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Italiaanse biefreepjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biefstukreepjes, italiaanse kruiden, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, sojasaus, tomaten uit blik en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, chinese kool, daikon, groentebouillon, knoflook, koriander, magic paste, palmsuiker, groene kool, sojasaus, tahoe en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Vegetarische lenterolletjes

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chinese champignons, knoflook, loempiavellen, peper, prei, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, taugé, tomatenpuree, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Hamschijf met rijst - khao ka moo

Ingrediënten:
bai pak chee, bruine basterdsuiker, hamschijf, jasmijnrijst, kaneelpoeder, kardemompoeder, khao suay, knoflook, kratiem, maggi, sojasaus, steranijs, verse koriander, water, witte peper, zoete ketjap en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen in filodeeg

Ingrediënten:
eierdooiers, filodeegvellen, knoflook, korianderpoeder, maïsolie, oestersaus, peper, sojasaus en tijgergarnalen

Soort:
hapjes
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tonijn met paksoi en kruidenpanade

Ingrediënten:
citroensap, eiermie, knoflook, olijfolie, paksoi, peper, sojasaus, tonijntournedos, verse basilicum, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, maïsolie, paksoi, shaoxing wijn, sherry, sojasaus, tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde varkenshals - kaw moo yang

Ingrediënten:
bai pak chee, groene chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkensnek, verse koriander, verse korianderwortel en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse paddestoelensoep

Ingrediënten:
champignons, donkere sesamolie, gedroogde funghi porcini, gedroogde shiitake, groentebouillon, knoflook, lente-ui, paddenstoelenbouillon, shiitake, sojasaus, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Gevulde Chinese ‘Pannenkoekslakken’

Ingrediënten:
chinese kool, knoflook, knoflookpoeder, water, komijnpoeder, lente-ui, olie, sesamzaad, sojasaus, spitskool, suiker, tarwebloem, sesamolie, varkensgehakt, peper, vijfkruidenpoeder en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, knoflook, kokosmelk, laurier, peper, pindakaas, sambal oelek, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte groenten, Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, knoflook, maïsolie, sojasaus, sugar snaps, ui, vegetarische vissaus, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Aziatische barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, gember, hoisinsaus, japanse pruimenwijn, knoflook, peper, rijstazijn, sojasaus, ui, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, daikon, donkere sesamolie, knoflook, koreaanse rode chilipeper, lente-ui, sesamzaad, sojasaus, stevige tofu, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...