334 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeigemberhoningkaneelknoflookkomkommerkoriandermaïzenaolieolijfoliepeperplantaardige olierijstazijnsesamoliesojasaussuikeruiwaterwortelzadenzonnebloempittenzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nieuw vegetarisch koken:

Polentaballetjes met paddestoelenvulling

Ingrediënten:
champignon, ei, gedroogde porcini, polenta, roomkaas, sesamzaad, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo 1 notitie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Polpo:

Cantuccini & vin santo

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, eiwit, pistachenoten, sesamzaad, tipo 00-bloem, vanillestokje, venkelzaad, vin santo, walnoten, witte basterdsuiker en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Basisrecept uit Comptoir Libanais:

tahinpasta

Ingrediënten:
olijfolie, sesamzaadjes en zonnebloemolie

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Pindakaas met pit

Ingrediënten:
agavesiroop, honing, pinda’s, zonnebloemolie, zonnebloempitjes, zout en zwart sesamzaad

Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittig mengsel voor tamarinderijst

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, gedroogde tamarinde, groene peper, pinda's, rode peper, sesamzaad, toor dal, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Roergebakken sesambloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, gember, groene chilipeper, knoflook, koriander, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Auberginefrieten met venkelyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, eieren, griekse yoghurt, grof zeezout, korianderzaad, mayonaise, panko, peper, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shebekia

Ingrediënten:
anijszaad, azijn, bakpoeder, bloem, gemalen amandelen, gedroogde gist, sesamzaad, honing, kaneel, olie, oranjebloesemwater, saffraanpoeder, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Green salads:

Krokant knäckebröd met mais en zaden

Ingrediënten:
fijn maïsmeel, lijnzaad, plantaardige olie, pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en zoutvlokken

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Sesamchutney

Ingrediënten:
groene peper, knoflookpoeder, koriander, pinda's, sesamzaad, tamarinde-extract, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Ontbijt / brunch uit Spuntino:

Eieren met soldaatjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, brood, cayennepeper, ei, gerookt paprikapoeder, peper, sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kalkoen in chocolade-chilisaus

Ingrediënten:
anijszaad, flourtortilla, gemalen kaneel, amandel, kalkoen, knoflook, kruidnagel, maistortilla, peterselie, pure chocolade, rode chilipeper, rozijnen, sesamzaad, tomaat, ui, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Meergranenbroodjes met zaadjes

Ingrediënten:
droge gist, lijnzaad, roggemeel, sesamzaad, tarwebloem, volkorenmeel, water, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Komkommersalade met gekneusde knoflook en gember

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemberwortel, knoflook, komkommer, koriander, maldon zeezout, rijstazijn, rode ui, sesamolie, sesamzaad en zonnebloemolie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Broodjes van Mina

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, melk, oranjebloesemwater, sesamzaad, suiker, gist, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Currybladchutney

Ingrediënten:
curryblaadjes, gember, groene peper, knoflookpoeder, kokosnoot, limoensap, mosterdzaad, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch / bijgerecht uit Fresh en light:

Krokante tofoesalade

Ingrediënten:
broccoli, broccolini, komkommer, mirin, misopasta, olie, peultjes, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, tofu en zwart sesamzaad

Soort:
salade
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde en gelakte slaharten

Ingrediënten:
citroenrasp, fleur de sel, hoisinsaus, koriander, little gemsla, peper, rode nerf zuring, sesamzaad, sojasaus, thaise basilicum en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Spruitjes met tahu

Ingrediënten:
ahornsiroop, bosui, koriander, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, spruitjes, tahu, zoete chilisaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Gewokte aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bosui, gember, ketjap manis, knoflook, rode peper, sesamolie, sesamzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...